Hans Oosting

Expositie is afgelopen

Het eeuwigdurende park

Tentoonstelling 15-04-2022 t/m 01-08-2022 > Alkmaar
Hans Oosting Het eeuwigdurende park
De boom van liefde
Hans Oosting Het eeuwigdurende park (2)
Grote veld. Schoolklas
Tot na de zomer te zien in de Sociëteit, Luttik Oudorp 78 Alkmaar In 2022 teken ik alleen maar stadspark De Hout. Ik heb me voorgenomen om 3 à 4 tekeningen per week te gaan maken. Tot nu toe lukt dat. Ik heb geen vooropgezet plan. Ik teken die dag wat me opvalt en wat past bij het weer of mijn stemming. Ik heb een selectie van 20 tekeningen gemaakt voor de Sociëteit.
Wekelijks komen er nieuwe tekeningen bij. Op Instagram zijn alle tekeningen te zien op hans_oosting_art
Op 31 december sluit ik het project af en in 2023 komt er een boek met alle tekeningen.

Het is bijna onmogelijk om niet elke dag in het park te komen. Een plek om uit het ritme van alledag te raken, te sporten, lief te hebben en de hond uit te laten. Maar het is niet alleen een plek van alledaagsheid. Met drie begraafplaatsen en een ziekenhuis, een plek waar geboren wordt en ziekte en dood niet genegeerd kunnen worden. Een plek die gebiedt om te genieten van elke dag, van de natuur, de veranderingen, de kleine dingen. In de I-pad-tekeningen leg ik dat vast.
Hans Oosting Alkmaar
Hans Oosting Alkmaar (2)
Hans Oosting Alkmaar (3)

Hans Oosting (1964) is schilder en digitaal kunstenaar.
In 2022 stond geheel in het teken van stadpark de Hout in Alkmaar. Iedere week maakte ik minimaal drie werken in het park. In 2023 schreef ik de teksten voor het boek over de Hout dat onlangs in eigen beheer is uitgegeven.
De tekeningen zijn weer een aanleiding en inspiratiebron voor het maken van grote werken op doek. Ditmaal werk ik met een mengsel van zand, lijm en acrylverf dat ik op het doek spuit. Heel fysiek werk als tegenhanger van het digitale werk.

In 2023 start ik met een nieuw project dat ik in 2025 hoop af te ronden. Zodra het voldoende grijpt is zal ik op deze plek het werk en de teksten plaatsen.

Stuur een bericht naar Hans Oosting