Nicole Spit

Expositie is afgelopen

Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio

Tentoonstelling 01-03-2019 t/m 30-05-2019 > Delden
Nicole Spit Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio
MMRY Synthetiseerset.
Mijn invulling van het thema 'Thuisgevoel' zal, zoals ik meestal werk, een speculatief designproject zijn. Dit keer gaat het over een biologische benadering van het 'thuisgevoel'. Zou het mogelijk zijn om het thuisgevoel te destilleren aan de hand van de hersenpatronen waar en hoe het gevoel opgeslagen is? Is het dan mogelijk om het 'thuisgevoel' te synthetiseren en dmv van een persoonlijke neurotransmitter- pil, zo dat exacte gevoel weer kunstmatig op te wekken in de hersenen?

Mijn ontwerp behelst een fictieve set met daarin een 'aanjager' om het gevoel op te roepen, een 'extractor' om het persoonlijke hersenpatroon vast te leggen, een 'vertaler', een 'omzetter' om het patroon te synthetiseren, een 'synthetiseerder' en uiteindelijk resulterend in een 'drug/pil' waarin dat persoonlijke thuisgevoel ligt opgeslagen.
Nicole Spit Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio (2)
MMRY translator
Nicole Spit Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio (3)
MMRY Synthesizer
Nicole Spit Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio (4)
MMRY Synthesize Set en de 'At Home feeling'- pillen, zijn onderdeel van de ZAT Souvenirs tentoonstelling in Kunststation Delden. Een Euregio dnl Tandem project met het Bramscherbahnhof in Duitsland.
Nicole Spit Zuhause - At home - Thuis. Kunstproject Tandem Euregio (5)
MMRY Synthesize Set boek, Author Nicole Spit, Studio Dáárheen 2019
Studio Dáárheen is deelnemer aan 'Zuhause - At home- Thuis'

Het Tandemprojekt is een samenwerking tussen Marion Tischler/Bramscher Bahnhof D. en MIKC/Kunststation Delden NL.
De twee kunstinstellingen zijn beide gesitueerd in een voormalig stationsgebouw waar de treinen nog steeds aankomen en vertrekken.
Concept van het tandemproject is:
Een KUNSTKIOSK op beide stations met ZUHAUSE/ATHOME/THUIS souvenirs die de reiziger het thuisgevoel mee op reis geven. Het thuisgevoel op reis mee nemen, maar ook je thuis voelen in een nieuw land.
Hoe zou je dat kunnen bewerkstelligen?
De ‘Z-A-T’ souvenirs zullen laten zien hoe een souvenir kan appelleren aan het thuisgevoel of je in gedachten weer even thuis laten zijn.

Deelnemers ca. 20 internationale kunstenaars op elke locatie

"Designer Nicole Spit neemt deel met het speculatieve designproject 'MMRY Synthesize Set'. Is het mogelijk om het thuisgevoel te synthetiseren? We weten steeds meer over het neurale netwerk in de hersenen. Als je precies weet waar een herinnering opgeslagen wordt en hoe hij weer opgeroepen wordt, dan moet het ook mogelijk zijn om deze specifieke herinnering met een persoonlijke neurotransmitter precies weer op te roepen."

https://www.tandemkunst.eu/portfolio_page/nieuw-project-2/
Nicole Spit Castricum
Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'.

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.) Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies. Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Tevens is zij Freelance gastdocent toekomstontwerp en productforecasting.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar "Nicole Spit"