Galerie Frank Taal

Expositie is afgelopen

Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs

Tentoonstelling 22-02-2020 t/m 28-03-2020 > Rotterdam
Galerie Frank Taal Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs
Galerie Frank Taal Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs (2)
Galerie Frank Taal Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs (3)
Galerie Frank Taal Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs (4)
Galerie Frank Taal Artistic Midlife Crisis of a Storyteller | Solo Tom Woestenborghs (5)
Opening: zaterdag 22 februari 16.00 - 20.00 uur

Een jaar lang alleen bezig zijn met het maak-proces, dat is wat beeldend kunstenaar Tom Woestenborghs zich voornam op de dag dat hij 40 werd. Hij beperkte zich tot drie klassieke thema’s: bloemstilleven, naakt en abstract. Maar puur formeel kunst maken bleek al gauw een onmogelijke opgave, want bloem-stillevens worden al snel geassocieerd met vergankelijkheid, het vrouwelijk naakt met lust, identiteit, machtsverhoudingen en voyeurisme. En zelfs abstracte kunst roept associaties op.

Tom Woestenborghs (1978) maakt collages, opgebouwd uit vele lagen plakplastic. Fotografisch materiaal dient daarvoor als basis. Woestenborghs behaalde zijn master schilderen aan St. Lucas in Antwerpen, en een post graduate aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, eveneens in Antwerpen.

Hij woont in Merksplas en heeft zijn atelier in Hoogstraten, België. Eind 2019 had hij een grote solotentoonstelling in de Pennings Foundation in Eindhoven, waar hij 34 werken toonde uit zijn recente reeks ‘Artistic Midlife Crisis of a storyteller, Nudes, Abstracts and some Flowers’.

Edo Dijksterhuis, freelancejournalist en kunstcriticus schreef de tekst voor zijn nieuwe publicatie, die de naam van deze reeks draagt.
Galerie Frank Taal Rotterdam
Analytic Overlay solotentoonstelling Mike Ottink in 2017
Galerie Frank Taal Rotterdam (2)
Je Mainteindrei - Daan den Houter & Pascal Bastiaenen in 2016
Galerie Frank Taal Rotterdam (3)
Ice paintings - Daan den Houter in solotentoonstelling EN WAT NU , 2018
Galerie Frank Taal Rotterdam (4)
SSSssshhh.....!! solotentoonstelling Midas Zwaan, 2019

Frank Taal galerie is een eigentijdse Rotterdamse galerie in Hedendaagse kunst met een internationale programmering die haar kunstenaars nationaal en internationaal uitdraagt vanuit een binnenstedelijke setting. Openheid, nieuwe verbindingen leggen en transparantie in klare taal zijn kernwaarden voor de galerie. Met een scherp oog voor kwaliteit, veel waarde hechtend aan concept, sterke beelden en grote vaardigheid kiest zij haar kunstenaars. Belangrijk is ook het persoonlijk contact met en de gedrevenheid van de kunstenaar. Zonder uitzondering zijn het kunstenaars die in de wereld staan en beeldend het verhaal vertellen dat gehoord moet worden en inspireren tot nieuwe gedachten. En dat mag rauw en schurend zijn.

In elke presentatie ligt de nadruk op de totaalbenadering van de tentoonstelling. Deze kan liggen in de prefecte harmonie of de combinatie van spannende tegenstellingen.

Openingstijden

Openingstijden
donderdag tot vrijdag 12.00 tot 18.00 uur
zaterdag 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak

Stuur een bericht naar "Galerie Frank Taal"