SBK Kunstuitleen & Galerie

Expositie is afgelopen

Expositie KunstRAI Revisited bij SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam

Tentoonstelling 05-04-2024 t/m 21-04-2024 > Amsterdam
SBK Kunstuitleen & Galerie Expositie KunstRAI Revisited bij SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam
Van 27 maart t/m 1 april stonden we op de KunstRAI, waar we het werk van de kunstenaars Martha Scheeren, Rozemarlin Borkent en het kunstenaarsduo Van Veen & Mus presenteerden. Maar zes dagen vonden we eigenlijk wat kort. Daarom hebben we besloten om de expositie bij onze eigen vestiging nog wat te verlengen. Met de expositie ‘KunstRAI Revisited’, die van 5 t/m 21 april plaatsvindt, geven we je nog wat extra tijd om de bijzondere werken van deze kunstenaars te komen bekijken.

In de expositie staat het werk van deze kunstenaars centraal:

Rozemarlin Borkent laat de verscheidenheid van mensen en hun kijk op de wereld samenkomen in haar iconische beelden, die ze creëert met digitale technieken en AI. Door het samenbrengen van verschillende tijdperken en werkelijkheidsdimensies, overstijgt ze de vergankelijkheid van het leven en vereeuwigt ze de ziel van de mensheid.

Martha Scheeren heeft een fascinatie voor kleur en licht. Met haar werk wil zij kleur als een optisch verschijnsel – als eigenschap van licht – neerzetten. Kleuren die vibreren, waardoor het lijkt alsof de werken zelf de bron van het licht zijn.

Van Veen & Mus bouwen in hun studio diorama’s met echte planten, bloemen en bonsaibomen. Deze worden gefotografeerd en vervolgens digitaal gemanipuleerd tot eindeloze landschappen, of zoals in hun laatste werk, tot “Water Gems”. Op deze manier moedigen ze zichzelf aan om na te denken over het concept ‘natuur’. Het werk dient als een meditatieve reis naar de kern van het botanische leven. In elk frame zoeken ze naar de essentie van de natuur en van hun bestaan.

Van 5 t/m 21 april ben je van harte welkom om deze bijzondere werken te komen ervaren.

Adres: KNSM-laan 307-309, 1019 LE Amsterdam

Voor meer informatie: www.sbk.nl

Toegang gratis.
SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam

Zou jij wel kunst in huis willen hebben, maar denk je dat je daar het budget niet voor hebt; je interieur willen upgraden met kunst, maar weet je niet hoe je daar aan begint? Dan is SBK Kunstuitleen & Galerie hét ideale startpunt. Op een gemakkelijke en toegankelijke manier kunst in huis, voor elk budget. Al voor € 7,25 per maand heb je toegang tot ruim veertigduizend kunstwerken die allemaal te huur en te koop zijn. Dé ideale manier om met kunst te experimenteren, want ben je uitgekeken op het kunstwerk, dan ruil je het gewoon om. En heb je het kunstwerk van dromen gevonden, dan kun je het aanschaffen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 18.00 uur

Contact

SBK Kunstuitleen & Galerie
KNSM-Laan 307-309
1019 LE Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6201321
E-mail: contact@sbk.nl

www.sbk.nl

12 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar SBK Kunstuitleen & Galerie