SBK Kunstuitleen & Galerie

Expositie is afgelopen

Expositie Beelden & Reliëfs van Ben Oldenhof

Tentoonstelling 24-03-2024 t/m 05-05-2024 > Amsterdam
SBK Kunstuitleen & Galerie Expositie Beelden & Reliëfs van Ben Oldenhof
De reliëfs van Ben Oldenhof zijn een verkenning van materialen en kleuren als de kern van het kunstwerk, gepresenteerd in twee dimensies. Hij bewerkt op intuïtieve wijze gaas en kunstvezelrasters met lakken en pigmenten en laat zich verrassen door wat er onder zijn handen ontstaat.

De drager, het materiaal en de toegevoegde kleurnuances bepalen uiteindelijk het kunstwerk, waarbij ook toeval een rol speelt. Ondanks dat Oldenhof de toevalsfactor steeds beter beheerst en hij doelgerichte acties onderneemt, blijft een deel van het resultaat afhankelijk van toeval. Zijn unieke techniek bevindt zich op het grensvlak tussen schilderen en boetseren, wat resulteert in intense, bijna gloeiende werken die een subtiele driedimensionale ervaring oproepen.

Ben Oldenhof heeft een lange, succesvolle carrière als keramist en beeldhouwer, waarbij hij zich voornamelijk heeft toegelegd op metalen sculpturen en assemblages. Zijn werken zijn opgenomen in diverse museumcollecties en privéverzamelingen. Zijn monumentale sculpturen, die hij in opdracht heeft vervaardigd zijn op verschillende locaties in Nederland te vinden.

De expositie Beelden & Reliëfs van Ben Oldenhof is te zien van 24 maart t/m 5 mei bij SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam.

Adres: KNSM-laan 307-309, 1019 LE Amsterdam

Toegang gratis.

Meer info: www.sbk.nl
SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam

Zou jij wel kunst in huis willen hebben, maar denk je dat je daar het budget niet voor hebt; je interieur willen upgraden met kunst, maar weet je niet hoe je daar aan begint? Dan is SBK Kunstuitleen & Galerie hét ideale startpunt. Op een gemakkelijke en toegankelijke manier kunst in huis, voor elk budget. Al voor € 7,25 per maand heb je toegang tot ruim veertigduizend kunstwerken die allemaal te huur en te koop zijn. Dé ideale manier om met kunst te experimenteren, want ben je uitgekeken op het kunstwerk, dan ruil je het gewoon om. En heb je het kunstwerk van dromen gevonden, dan kun je het aanschaffen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 18.00 uur

Contact

SBK Kunstuitleen & Galerie
KNSM-Laan 307-309
1019 LE Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6201321
E-mail: contact@sbk.nl

www.sbk.nl

12 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar SBK Kunstuitleen & Galerie