Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Ronald Berning | David Lascaris - FLUSSOFLUIDO

Tentoonstelling 09-02-2019 t/m 16-03-2019 > Amsterdam
Breed Art Studios Ronald Berning | David Lascaris - FLUSSOFLUIDO
In FLUSSOFLUIDO ontstaat een stroom van kleuren en vloeiende vormen uit de dialoog tussen twee kunstenaars, die ondanks dat ze verschillende talen spreken nog kunnen communiceren met elkaar rond het concept van vrijheid binnen het kader van ruimte en tijd.
De OPENING vindt plaats op zaterdag 9 februari 17.00/21.00 uur.
FLUSSOFLUIDO, samengesteld door Luca Rezzolla is verder te zien van 16 februari tot en met 16 maart 2019 bij Breed Art Studios, Het Laagt 178 Amsterdam.
OPENINGSTIJDEN: do- vr- za: 13.00/ 18.00 uur.
Roland Berning woont en werkt in Amsterdam. In zijn laatste verklaring definieert hij zichzelf als een beeldend kunstenaar, die vanuit het perspectief van de schilderkunst werkt.
De grote, niet opgespannen polyester doeken, werken voor hem als grote screens waar hij op en ook MEE kan werken. Het oppervlak is plooibaar, (op)vouwbaar en ook te gebruiken als instrument (kwast, zeefdrukraam) om zichzelf te schilderen.
De schilderingen zijn stapelingen van gebeurtenissen in de tijd, geen opeenvolging zoals bij de traditionele screens van de multimedia, maar een voortduren in de actualiteit, immanent. Ik zie de schilderkunst als een moderne discipline, als een plek waar met volledige vrijheid - los van beperkingen en afhankelijkheid van software - gereageerd kan worden op de uitdagingen van hedendaagse artistieke productie.
Het behoud van de vrijheid omwille van die vrijheid is volgens mij essentieel, om vernieuwingen te kunnen realiseren, buiten alle systemen om, en is als zodanig relevant voor de productie van kunst.
Terwijl de multimedia verkeren in een twilight-zone van manipulatie en ondoorzichtigheid probeer ik mijn “screens” te tonen als open terrein met volledige transparantie van de processen. De schilderkunst kan voor mij zo functioneren als domein van vrijheid binnen het discours over moderne media.
Het gebruik van de schilderkunstige elementen is voor mij een strategie van vrijheid en niet een representatie van vrijheid. Feitelijk zijn de werken inhoudelijk “leeg” om ruimte te geven aan vrijheid als mentaliteit.
Als product van de koppeling van transparante middelen en creatieve onafhankelijke vrije beslissingen getuigen zij daarvan.

Jonge Italiaanse architect, fotograaf, visionaire en eclectische kunstenaar, David Lascaris woont en werkt in Amsterdam. Zijn onderzoek vertrekt vanuit het concept van ruimte, als een fysieke en existentiële plaats en ontwikkelt zich door het gebruik van verschillende media.
Zijn ‘apneas’ zijn dozen van plexiglas met lagen van onderwaterfoto's gedrukt op transparante vellen van acetaat.
Het op elkaar plaatsen van de lagen breekt en vervaagt het beeld, dat lijkt te smelten in een gekleurde vloeistof zoals in een aquarium.
Het water mengt, bindt, verbindt, likt en verslindt, het is een echte lijm die de kracht heeft om andere elementen te verenigen of te veranderen. Het is de oorspronkelijke vloeistof van waaruit differentiatie en evolutie ontstaat, een symbolisch element van opwekking en transformatie. In 'Fluido di genere' wordt de doos een omgekeerde piramide, in tweeën gedeeld en gevuld met roze vloeistof, enerzijds, en blauwe vloeistof, anderzijds, een metafoor van onze vooroordelen over genderidentiteit. De piramide hangt boven een aluminium bak, gevuld met water. Vanaf het puntje van de piramide druipt de kleur langzaam naar beneden en produceert onvoorspelbare effecten totdat de piramide leeg is. Wat eerder perfect gedefinieerd en onderscheiden was, wordt onbepaald en onverwacht. De dualiteit van antithetische concepten komt voort uit de beperkingen, opgelegd door de menselijke neiging grenzen te definiëren, om daarmee een realiteit uit te leggen, die in feite niet vast staat, is vloeibaar.
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 12:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"