Breed Art Studios

Expositie is afgelopen

Sabine Jacobs (DE) | Gerda Kruimer (NL) 'Form On-Line'

Tentoonstelling 01-06-2019 t/m 13-07-2019 > Amsterdam
Breed Art Studios Sabine Jacobs (DE) | Gerda Kruimer (NL) 'Form On-Line'
Zowel Jacobs als Kruimer hebben een spectaculaire toepassing van hun artistieke hulpmiddelen. Maar naast deze, min of meer ambachtelijke beheersing weten zij hun visie als kunstenaar helder te verbeelden.

Ofschoon ze allebei zowel lineair, constructief en ruimtelijk bezig zijn, gebruikt Kruimer overwegend de rechte lijn, terwijl Jacobs meer amorfe groeivormen utiliseert. Deze tegenstelling belooft een interessante dialoog op te leveren in deze 'interessante tijden'.

Gerda Kruimer past "de lijn" in haar autonome tekeningen op verschillende manieren en vanuit verschillende uitgangspunten toe: het stedelijk landschap, bepaalde inheemse architectuur, wiskundige projecties, willekeurige patronen. Lijnen worden verschillende roosters, die in lagen over elkaar worden geplaatst, zonder exacte metingen vooraf. Gefascineerd door de ontelbare lijnen, die onuitgesproken en onzichtbare verbindingen maken in het ruimtelijke geheel, werkt zij meestal in series.
De nadruk in haar vormentaal verschuift steeds, omdat zich, mede door haar reizen, steeds nieuwe inspiratiebronnen aandienen.

De complexe papierconstructies van Sabine Jacobs hebben een fragiele ruimtelijkheid en stralen een bijna sprookjesachtige schoonheid uit. Maar bij nadere beschouwing zijn het sterke, aardse vormen, die hun oorsprong vinden in precieze observatie van de plantenwereld.
Door het buigen en knopen van metaaldraad wordt de basisstructuur van de sculptuur gebouwd, die daarna met transparant, met olielazuurverf behandeld vloeipapier, omspannen wordt. Tijdens het werkproces eigent Sabine Jacobs zich de natuur toe, zonder die letterlijk af te beelden. Zij brengt veeleer zelf natuur voort, hetgeen tot associaties uitnodigt.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 1 juni 2019 van 17 tot 21 uur, met performance van Silvia Terribili om 19.00 uur.

Form On-Line, samengesteld door Kitty Doomernik en Luca Rezzolla zal verder te zien zijn tot en met zaterdag 13 juli 2019
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 18 uur.
Breed Art Studios Amsterdam
Empyreum Flyer, foto Christian Zanotto.
Breed Art Studios Amsterdam (2)
Rusudan Khizanishvili | Papa Adama
Imaginary World
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (3)
RestArt 2017
September 02 – October 14 2017
Group Exhibition with dutch and international artists.
Curator Luca Rezzolla
Breed Art Studios Amsterdam (4)

Breed Art Studios is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van materialen en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
Breed Art Studios is gesteund door Stichting Breed Art (non-profit).

Openingstijden

Do - vr - za: 12:00 - 18:00 uur

Stuur een bericht naar "Breed Art Studios"