Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

Garden State

Tentoonstelling 26-05-2021 t/m 11-07-2021 > Rotterdam
GARDEN STATE
26 mei - 11 juli, 2021

Hoe vormen we onze omgeving en de maatschappij waarin we leven? En hoe temmen we deze sociale omgevingen? Strak aangelegde tuinen hebben steeds de zorgzame toewijding van hoveniers nodig; die maken van de wildernis immers een welgeordend geheel. Ondertussen groeien wilde planten gewoon door, zonder zich iets aan te trekken van enig toezicht of van een vooropgesteld plan.

De groepstentoonstelling Garden State toont een zorgvuldige selectie kunstwerken van Nederlandse en internationale beeldend kunstenaars. Ze belichten de wilde rafelranden van gecontroleerde omgevingen en steden. De inspiratiebron is de stad Rotterdam; met haar grillige landschapsarchitectuur en weidse wereldhaven.

Als een groep geven de kunstwerken een onalledaags beeld van het stedelijke landschap en belichten ze op welke manieren de overheid tuiniert, verdelgt en snoeit. Garden State toont een kritische blik op landgebruik, landaanwinning, kartering, militarisme en territorium, stedelijke groei, industriële technologieën en hun weerslag op de natuur en ecosystemen.

Met Marwa Arsanios, Felicity Hammond, Manjot Kaur, Esther Kokmeijer, Hilda Moucharrafieh, Katja Novitskova, Piet Oudolf, Bik Van der Pol, Amir Yatziv

Curator: Fadwa Naamna

Garage Rotterdam x Art Rotterdam
1 - 4 juli, 2021

Garage Rotterdam presenteert tijdens de zomereditie van Art Rotterdam een publieksprogramma bij de tentoonstelling Garden State. Het programma werkt als een verdieping voor het concept van tuinieren vs. wildgroei, in relatie tot thema’s zoals ecologie, stedelijke omgeving en overheidscontrole.

Tijdens Brandstof gaat onderzoeker Noa Roei in gesprek met kunstenaar Amir Yatziv over haar recent gepubliceerde artikel One Map, Multiple Legends (2021) en over zijn werk Dertroit (2009). De culinaire avond Natafelen wordt verrijkt met de performance The Secret Ingredient: Wilderness van Hilda Moucharrafieh.

De tentoonstelling wordt afgesloten in het weekend van 10 juli met een screening van de film Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf en een artist talk met landschapsarchitect Piet Oudolf.
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam