IMPAKT Centrum

Expositie is afgelopen

In Touch

Tentoonstelling 22-03-2024 t/m 16-06-2024 > Utrecht
IMPAKT Centrum In Touch
Met smartphones en social media belooft technologie ons dichter bij elkaar te brengen. Van nauwe familie tot verre kennissen en onbekenden; iedereen is binnen handbereik. Toch is de eenzaamheid de afgelopen jaren sterk toegenomen. Van 22 maart t/m 19 mei presenteert IMPAKT In Touch: een tentoonstelling over vormen van verbinding in het digitale tijdperk.

De voortdurende en snelle ontwikkeling van technologie zorgt voor drastische veranderingen in de manier waarop connecties worden gevormd: met elkaar, met onszelf en met de natuur. Verliezen we de verbinding in het digitale tijdperk? Biedt technologie wel de menselijke connectie die we nodig hebben? Of nemen onze apparaten langzaam de plaats in van menselijk contact?

Duik in de audiovisuele ervaringen en interactieve kunstwerken, ga in gesprek met AI, en ontdek dat de lijn tussen connectie en disconnectie dunner is dan je zou denken. Aan de hand van immersieve en speelse werken ondervind je in In Touch aan den lijve wat het betekent om een emotionele relatie aan te gaan met technologie, via technologie met de ander, en wat het betekent om verbonden te zijn.
IMPAKT Centrum Utrecht

IMPAKT biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context. Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals IMPAKT Works, een artist-in-residence project, en IMPAKT Events, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst.

Contact

IMPAKT Centrum
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht
Nederland
Tel: 030 2944493

www.impakt.nl

34 dagen geleden bijgewerkt

  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar IMPAKT Centrum