Randolph Algera

Expositie is afgelopen

Duo-expositie Randolph Algera & Gabriëlle Westra: 'Fr11slân door de ogen van Vermeer' in het Vermeer Centrum Delft

Tentoonstelling 01-09-2023 t/m 29-10-2023 > Delft
Randolph Algera Duo-expositie Randolph Algera & Gabriëlle Westra: 'Fr11slân door de ogen van Vermeer' in het Vermeer Centrum Delft
'Fr11slân door de ogen van Vermeer - Randolph Algera en Gabriëlle Westra
It giet oan! Friese elfstedenkunst in Vermeer Centrum Delft
Te volgen op het blog van www.autrevue-evenementen.com

‘Fr11slân door de ogen van Vermeer’ is een project van de Friese kunstenaars Randolph Algera en Gabriëlle Westra, mede mogelijk gemaakt door Arcadia IIS, een cultuurorganisatie, die staat voor de kracht en verbeelding van de gemeenschap. Via brieven aan gemeentes en burgemeesters zochten ze in elke Friese stad contact met wijken en modellen die normaal niet zo in de spotlights staan. Vermeer is immers een schilder die het gewone leven vastlegt, maar dan op een bijzondere manier. De verhalen uit die steden en buurten worden vertaald naar schilderijen en portretten in de stijl van Vermeer. De kunstenaars filosoferen over de vraag hoe het zou zijn als Vermeer in Friesland woonde. Welke stadsgezicht zou hij schilderen, welke vrouwen, mannen en kinderen zou hij portretteren? En hoe zou het zijn als Vermeer over een jaar of vijftig pas in Friesland leefde? Randolph maakt vijf stadsgezichten, Gabriëlle vijf portretten en samen maken ze een groter stadsgezicht met een portret in één compositie. Het resultaat is een expositie waarbij de bezoeker een kunstzinnige Elfstedentocht kan afleggen.

1/9 t/m 29/10 Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht 21, dagelijks geopend van 10-17 uur
en later in Leeuwarden en de andere steden van Friesland
Randolph Algera Heerenveen
'Escape' - olieverfschilderij (115 x 80 cm) door Randolph Algera
Randolph Algera Heerenveen (2)
'Ware gezicht' - olieverfschilderij (112 x 82 cm) door Randolph Algera
Randolph Algera Heerenveen (3)
Citylights #oilpainting by Randolph Algera
Randolph Algera Heerenveen (4)
Peacock III #oilpainting by Randolph Algera

Randolph Algera (1964) behaalt de Master aan de Klassieke Academie Groningen (2015). Hij is duidelijk beïnvloed door de laat 19e eeuw en de vroeg 20e, wat voortkomt uit zijn werk als restaurator bij zijn bedrijf Art-Decor Heerenveen. Zijn stijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. In zijn sfeervolle landschappen vol symboliek ontbreekt zelden een bol. Hij ontving voor zijn schilderijen de Prix de Norvège. Ook studeert hij een tijd aan de Florence Academy of Art. Hij exposeert regelmatig, in binnen- en buitenland (Parijs, Seattle, Lecce, St. Louis) en in Galerie Autrevue, waar ook zijn atelier is. Hij is docent muurschildering aan de KAG.

Openingstijden

Galerie Autrevue is open op
vrijdag 11-17 uur
zaterdag 11- 17 uur
zondag 12-17 uur en op afspraak

Contact

Randolph Algera
Woudsterweg 4
8448HA Heerenveen
Nederland
Tel: 0653378851

www.autrevue.nl

23 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Randolph Algera