Galerie de Sleedoorn

Expositie is afgelopen

NAZOMERSE VERWONDERING, expositie in Galerie de Sleedoorn

Tentoonstelling 02-09-2022 t/m 25-09-2022 > Zetten
Galerie de Sleedoorn te Zetten organiseert van 2 tot en met 25 september 2022 een expositie van bijzonder kleurrijke schilderijen van Marie Sonninen uit Finland en bronzen sculpturen van Dorien Alink uit Driel.

Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur, dieren en mensen.
‘Kunst brengt me naar nieuwe avonturen’ zegt Marie en Dorien vult aan met: ‘Kunst maakt het leven mooier. Kunst doet iets met degene die het observeert’.

Gezichten, elementen uit de natuur en dieren zijn vaak het onderwerp van de schilderijen van Marie Sonninen. Ze schrijft gedichten en korte verhalen die haar beeldende expressie ondersteunen. Ze schildert vaak met olieverf en gebruikt daarbij verschillende technieken. Gevoelens en verhalen komen tot leven op het doek, in samenspel met de penseelstreken en de rijke kleuren van de verf.

De vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal worden verenigd in het duizenden jaren oude ambacht van brons gieten. Door de verweerde giethuid lijken de beelden vaak op een archeologische vondst. Robuust, krachtig, mysterieus. Dat fascineert Dorien Alink. Zij gebruikt onder andere organisch materiaal uit de natuur, en verwerk dat in het wasmodel. Een bewerkelijk procedé, maar het eindresultaat is zeer de moeite waard.
De onderwerpen variëren van urnen, gralen, godinnen en baby’s in baarmoedervormen tot humorbeelden, mensfiguren in diverse thema’s en tuinbeelden. Soms met dubbele verrassingen.

Kom en verwonder je, samen met ons.
Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. www.sleedoorn.nl.

In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en leden van het kunstenaarscollectief Het Venster. De galerie en de kunstuitleen zijn opgericht in 1986 als geesteskind van mevrouw Hittema. In 2010 werd een nieuwe vleugel aangebouwd aan de oude galerie wat meer ruimte voor exposities en faciliteiten opleverde. Galerie de Sleedoorn organiseert 6 exposities per jaar: in februari, maart, mei, september, november, december.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur.

Contact

Galerie de Sleedoorn
H. Piersonstraat 11b
6671 CK Zetten
Nederland
Tel: 0647569614

www.sleedoorn.nl

53 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Sleedoorn