Waag

Expositie is afgelopen

Waarover droomt xen in het Theatrum?

Tentoonstelling 24-06-2022 t/m 25-06-2022 > Amsterdam
Het Theatrum Anatomicum in de Waag is gebouwd in 1691 als leeromgeving voor experiment en observaties. Chirurgijnen ontleedden de stoffelijke overschotten van criminelen en andere ongewensten in de naam der wetenschap. Met haar performance en expositie (vrijdag 24 t/m zondag 26 juni) gaat kunstenaar Adriana Knouf in gesprek met de geschiedenis van het Theatrum.

Door een queer alternatief te plaatsen met soundscapes, lichtprojecties, poëzie, biokunst en interacties met de bezoekers, voegt Knouf een nieuwe betekenislaag toe aan de geschiedenis van het gebouw. Ze nodigt je uit om het Theatrum te verbeelden met ruimte voor xeno (andere, “vreemde”) lichamen. De kunstenaar laat zich hiervoor inspireren door de Griekse en Romeinse beelden van bi-gender goden, zoals de slapende Hermafrodiet.

De performance en expo Waarover droomt xen in het Theatrum? openen de ruimte voor queer meersoortige doelen en daagt de bezoeker om diens eigen potentie voor xenformatie beter te begrijpen.

Performance
Reserveer een ticket á €5 voor de openingsperformance (45 minuten) op vrijdag 24 juni om 19:30 uur. Na afloop volgt een Q&A met de kunstenaar. Bij de opening is een drankje inbegrepen.

Expositie
Bezoek de expositie op vrijdagavond 25 juni en zaterdag 25 juni (13:00 - 17:00) gratis: reserveer een ticket! Ga naar:
https://waag.org/nl/event/waarover-droomt-xen-het-theatrum
Waag Amsterdam
Waarover droomt xen in het Theatrum? Beeld: Adriana Knouf

Waag opereert als onderzoeksinstelling al 25 jaar op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie. Het verkent de sociale en culturele impact van nieuwe technologieën vanuit de waarden open, fair & inclusive.

Contact

Waag
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam
Nederland

waag.org

691 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Waag