Margreet de Vries

Meer...
Expositie is afgelopen

Ode aan de natuur

Tentoonstelling 05-09-2015 t/m 18-10-2015 > Doorn
Margreet de Vries Ode aan de natuur

Mijn“Ode aan de natuur” wordt een ode aan het water, weergegeven op een intieme plek tussen deze 4 hoge Douglassparren.

Expositie NVK leden in Von Gimborn Arboretum Doorn

zaterdag 5 september t/m zondag 18 oktober 2015

NVK-leden exposeren in het Von Gimborn Arboretum in Doorn van zaterdag 5 september tot en met zondag 18 oktober 2015.
Voor de tweede keer organiseren de NVK en het Von Gimborn Arboretum in Doorn een keramiekexpositie in dit prachtige bomenpark. De deelnemers tonen 58 recente werken – vaak speciaal voor deze expositie gemaakt – onder het motto ‘Ode aan de natuur’. De officiële opening is op zaterdag 5 september, 15.00 uur.
Het Arboretum herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Deze prachtige bomentuin is aangelegd in parkachtige stijl en beslaat 27 hectare grond op de flank van de Utrechtse Heuvelrug. Het is daardoor een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek.
De keramiekroute is te vinden in een deel van het uitgestrekte terrein. Het werk is opgesteld tussen, in en onder bomen, in hoog en laag gras, in de heidetuin en aan het water. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties.

Het Arboretum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur; van 11.00 tot 17.00 uur is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk. Een catalogus met routekaart is voor € 3,00 verkrijgbaar bij de ingang.
Bezoekers kunnen de expositie – en de natuurpracht van het Arboretum – uiteraard op eigen gelegenheid bekijken. Op twee dagen is er een rondwandeling onder begeleiding van een gids:
• zondag 6 september, om 11.30 uur, speciaal gericht op de keramiek. Aansluitend wordt het Canto Ostinato, een concert voor drie piano’s gecomponeerd door Simeon ten Holt uitgevoerd.
• zondag 18 oktober om 14.00 uur, tijdens de Herfstwandeling van het Arboretum, met aandacht voor het natuurschoon én de kunst

Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn

Open: dagelijks, 9.00-19.00 uur

Margreet de Vries Bilthoven

Stuur een bericht naar "Margreet de Vries"