Margreet de Vries

Expositie is afgelopen

"Landoog" Beeldenroute

Tentoonstelling 14-05-2022 t/m 16-10-2022 > Renswoude
Margreet de Vries Landoog Beeldenroute
Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 neem ik deel aan de beeldenroute ‘Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld’. Deze beeldenroute wordt in de buurt van Veenendaal en Renswoude georganiseerd door Stichting Landoog.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat het Rampjaar begon. Landoog heeft in dit nationale herdenkingsjaar het thema 'Verhaal verbeeld' gekozen. 12 Kunstenaars hebben in de natuur nabij Veenendaal en Renswoude vanaf Fort aan de Buursteeg kunstwerken geplaatst die geïnspireerd zijn op de verhalen uit het Rampjaar.

Het startpunt is bij het Fort aan Buursteeg.
De routekaart is gratis te verkrijgen bij de Grebbelounge en het Grebbelinie Bezoekerscentrum bij het Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2, 3927EJ, Renswoude.
Zie ook www.landoog.nlOver mijn bijdrage: ‘De tijd is een soort rivier van gebeurtenissen’, Marcus Aurelius.

Op de door mij gekozen plek is een rustpunt gecreëerd. Een slingerende ‘rivier’ van blauwe, keramische zitelementen nodigt uit om even te mijmeren en te gedenken wat het Rampjaar, maar ook alle andere oorlogen, wanneer en waar ook ter wereld, teweeg hebben gebracht. Dit voor zowel slachtoffers als daders. Een rivier vol vergoten tranen...

Over de uitvoering van het werk:

De 7 keramische zitelement zijn hol, met de hand opgebouwd en op hoge temperatuur gebakken. In het blauwe glazuur, het ‘water’ zijn teksten verwerkt, samengesteld uit woorden die zijn geknipt uit krantenkoppen Deze teksten zijn door middel van keramische transfers in het glazuur gebrand. De fijne scheuren die na deze derde stook ontstonden, heb ik dankbaar gebruikt en extra benadrukt door goudlijm te gebruiken (op z’n Japans: Kintsugi).
De ‘tranen’ zijn gegoten van porselein en deels geglazuurd.

Mooie tocht en veel kijkplezier gewenst!
Margreet de Vries Bilthoven

  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Design
  • Beeldentuin
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Margreet de Vries