Kees Donkers

Expositie is afgelopen

Kunstroute Warande

Tentoonstelling 26-08-2023 t/m 27-08-2023 > Helmond
Er wordt veel kunst gemaakt in Helmond en verre omgeving, door zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. Kunstroute Warande is in het leven geroepen om deze kunst een podium te bieden. Door werken tentoon te stellen in tuinen van bewoners rondom stadspark De Warande, kan op een bijzondere en laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met zowel het werk als de makers. De tuinen werken als een prachtig decor voor uiteenlopende werken, van schilderkunst en fotografie tot beelden in natuursteen, brons, hout, ijzer, textiel en performance. Alle locaties zijn op loop- of fietsafstand van elkaar gelegen. De kunstenaars zelf zijn aanwezig en vertellen graag meer over hun werk en passie.
Kunstroute Warande is opgericht in 2013 door initiatiefnemers Adjan Broeders en Martin van der Velden, om kunst een podium te bieden in de omgeving van stadspark De Warande. Lokale bewoners stellen hun tuinen open als openluchtmuseum, waardoor Kunstroute Warande een uniek en persoonlijk karakter krijgt. De kunstenaars zelf zijn nauw betrokken en aanwezig op locatie. Kunstroute Warande vindt jaarlijks in augustus plaats
Kees Donkers Netterden
Vrijheid 2022
Kees Donkers Netterden (2)
Mens en Natuur
Kees Donkers Netterden (3)
Kroonluchter gemaakt voor de foyer van de DRU cultuurfabrieken in Ulft. De kroonluchter bestaat uit ruim 300 melkflesjes die voor een deel zijn vervormd in een glasoven.
Kees Donkers Netterden (4)
Bachmoet.

Sinds een jaar of drie maak ik beelden van RVS. Het basis materiaal is vooral bestek wat ik gebruik om mijn beelden te vormen. De beelden zijn qua formaat dusdanig dat ze het beste uitkomen in een tuin. De onderwerpen die ik uitbeeld zijn vooral actuele gebeurtenissen zoals corona pandemie, politiek, vrijheid en de onzekere toekomst.

Contact

Kees Donkers
Jonkerstraat 13
7077 AS Netterden
Nederland
Tel: 0619995697
E-mail: c.j.h.donkers@outlook.com


48 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kees Donkers