Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

UP TO 29

Tentoonstelling 07-03-2015 t/m 28-03-2015 > Amsterdam
Op zaterdag 7 maart opent kunstenares Ingrid Greijn haar solo expositie ‘UP TO 29’ in de galerie van kunstuitleen Beeldend Gesproken.
Zij heeft deze expositie te danken aan het feit dat zij in 2014 de Beeldend Gesproken Kunstprijs heeft gewonnen. Deze expositie borduurt voort op het werk ‘Documented tracks 18’ waarmee zij won. Dit grote werk is uitgevoerd in zwarte inkt en kleurpotlood. De expositie van Ingrid Greijn loopt t/m zaterdag 28 maart 2015.

Ingrid Greijn was in 2014 met haar werk ‘Documented tracks 18’ de winnares van de Beeldend Gesproken Kunstprijs. Het werk werd unaniem door de jury gekozen. Uit het juryrapport: “Het is een intrigerend kunstwerk dat een grote gelaagdheid toont. Het onderwerp is niet meteen duidelijk; de tekening zweeft tussen figuratie en abstractie. Het is een groot werk op papier, subtiel opgebouwd uit een wirwar van lijnen van waaruit zich na langer observeren toch een perspectivische ruimte openbaart”.

In de dagen voorafgaand aan de opening zal Ingrid werken aan een geheel nieuw kunstwerk. Als ‘artist in residence’ zal zij in de galerie op een blanco muur een site specific werk maken. De titel wordt 'Documented Tracks 29'. Dit tijdelijke werk zal gedurende de expositie te zien zijn en na afloop weer overgeschilderd worden. Tijdens de opening onthullen we het werk en laten we op een bijzondere manier de totstandkoming ervan zien. Mis de kans dus niet om dit unieke werk te bewonderen.

Ingrid Greijn (Rotterdam, 1964) heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Greijn woont en werkt in Amsterdam.
Ingrid Greijn heeft een fascinatie voor het documenteren van ruimte en beweging. Inzoomen op details, herhaling en het ontwikkelen van patronen zijn daarbij belangrijke instrumenten. Door met deze instrumenten een ruimte en beweging af te tasten komt zij in haar tekeningen, installaties en performances tot een herdefinitie van ruimte en beweging en daarmee ook op een herdefinitie van de begrippen maker en kijker.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken