Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

GRIEF: het universum van de vader, de verwerking door de zoon

Tentoonstelling 10-08-2917 t/m 20-08-2017 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken GRIEF: het universum van de vader, de verwerking door de zoon
Op 16 augustus start in galerie Beeldend Gesproken in (De Hallen Amsterdam) de expositie GRIEF. Het betreft werk van fotograaf Hugo Keizer die toont dat omgaan met en verwerken van rouw vele vormen kent. Een ongebruikelijke en actieve vorm wordt getoond in de expositie GRIEF.

Na het overlijden van beeldend kunstenaar Jerry Keizer (1938-2016) bleef er een universum over dat zijn aanwezigheid voort-ademde en niet zomaar afgebroken kon worden. Fotograaf en jongste zoon Hugo Keizer (1963) worstelde met dit probleem. Tot hij de oplossing vond. Hij fotografeerde stelselmatig alle objecten waarvan hij het gevoel had dat die zo eigen waren aan zijn vader dat die niet mochten verdwijnen. Vervolgens bewerkte hij de foto’s in het achtergebleven atelier van zijn vader, gebruik makend van zijn materialen en gereedschappen. GRIEF toont op een even liefdevolle als artistieke manier hoe een verdwijnende wereld van een dierbare opgezogen en omgevormd kan worden tot een nieuw leven.

GRIEF bestaat uit 50 foto’s bewerkt met transparante acryl op verschillende formaten. De foto’s zijn met schilderstape geplakt op zuurvrij karton en ingelijst. Het werk van Jerry Keizer behoort tot grote collecties zoals de collectie van het Stedelijk Museum te Amsterdam. Sinds 1997 wordt hij vertegenwoordigd door Galerie Nouvelles Images in Den Haag.

GRIEF is in Beeldend Gesproken te zien van woensdag 16 tot en met zondag 20 augustus 2017.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken