Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

Pigeon Service

Tentoonstelling 23-09-2016 t/m 15-12-2016 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Pigeon Service
Wat: expositie van Christien Meindertsma in het Kleinste Galerietje
Waar: Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam
Wanneer: 23 september tot 15 december

De Pigeon Service van Christien Meindertsma opent tijdens het Ambacht in Beeld Festival, dat in het weekend van 23-25 september plaatsvindt in de Hallen in Amsterdam.

Het Kleinste Galerietje zal de komende tijd bewoond worden door de handgemaakte duiven van Christien Meindertsma. De duiven ontwierp ze voor een installatie in het Texture, Museum over Leie en vlas (Kortrijk, BE). Vroeger huisveste er in het museumgebouw de Linen Thread Company, dit gebouw is vandaag de dag één van de belangrijkste overblijfselen van de vlasnijverheid. In dit gebouw zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog, reis- en spionageduiven door de Duitsers in beslag genomen.

De duiven vertellen zowel het historische verhaal van de reis- en spionageduiven die in het gebouw verbleven als het verhaal van de reis van de vlasvezels. De duiven bestaan voor 100% uit vlas. Zowel het linnen, afkomstig van diverse Belgische vlasweverijen, als de vulling (lijnzaad) verwijzen naar het vlasproductieproces.

Waar komt een product vandaan? Dat is steeds weer de centrale vraag in het werk van ontwerpster Christien Meindertsma. In haar ontwerpen integreert ze de ontstaans- en productiegeschiedenis van ruwe materialen en producten. Zo probeert zij de herkomst van dagelijkse producten inzichtelijk te maken. Iets waar de huidige consument, door de tussenkomst van industriële productieprocessen en globalisering, vaak geen weet meer van heeft.

Christien Meindertsma studeerde in 2003 af aan de Design Academy in Eindhoven. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in het MoMA en het Cooper Hewitt Design Museum (New York) en in het Victoria & Albert Museum (Londen). In Nederland hebben onder andere het Zuiderzeemuseum en het Fries Museum werk van Meindertsma in de collectie.

In 2012 was Meindertsma 'artist in residence' in het TextielMuseum Tilburg.

Met haar veelbesproken boek PIG 050494 won ze drie Dutch Design Awards in 2008 en een Index Award in 2009.

Het kleinste Galerietje bevindt zich achter het kleine metalen deurtje (de toegang tot een koker, die ooit diende om op het dak te kunnen klimmen) in de centrale passage van De Hallen in de gevel van Galerie Beeldend Gesproken.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken