Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Expositie is afgelopen

SCHREEUW NIET ZO! van Kristien van der Kuil

Tentoonstelling 05-01-2018 t/m 06-02-2018 > Amsterdam
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken SCHREEUW NIET ZO! van Kristien van der Kuil
De eerste tentoonstelling van het jaar bij Beeldend Gesproken betreft werk van Kristien van der Kuil. Het is een beetje autobiografisch maar ook haar dochter Niki en een klas van de Kinkerbuurtschool hebben er aan meegeholpen.

“De totstandkoming is erg simpel als je fantasie een loopje met je neemt en je een sterke neiging hebt tot uitvergroten. Ik kreeg bijvoorbeeld te horen: wat praat je hard. Het stemmetje in mijn hoofd zegt: je zou je er een hoedje van kunnen schrikken. Ja en dan heb je een verhaal,” vertelt Kristien van der Kuil.

In de galerie hangen 22 tekeningen, die samen een verhaal over ‘anders zijn’, niet gehoord worden en uniek zijn, vertellen. Annabel (Decibel) is een bijzonder meisje, dat afwijkt, wat ten dele komt door haar omgeving, die haar niet erkent in wie ze is. Toch is er één iemand, die haar wél ziet, in al haar eigenheid. Mensen die een tikkeltje anders zijn kunnen juist zorgen voor een andere kijk op de samenleving en het een beetje leuker maken. De expositie heeft de vorm van een stripverhaal. Voor de tekeningen gebruikt Kristien van der Kuil gerecyclede etsen, kinderetsen, een beetje papier, aquarelverf en krijt. Daarnaast zijn er enkele grotere schilderijen te zien.

Kristien van der Kuil (Enschede, 1961) heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. De illustraties In haar kinderboeken bestaan uit collages en ingekleurde etsen. De rode draad in haar werk zijn lino’s en acrylschilderijen van momentopnames uit haar leven, die ze laat ‘kantelen’. Van deze momenten probeert ze de sfeer in haar werk weer te geven. In feite is ze een verhalenverteller met veel oog voor detail.

Op woensdag 10 januari om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van Kristien van der Kuil met muziek van het Intercontinental Ensemble. Op woensdag 17 januari om 14:00-15:00 uur geeft Kristien van der Kuil in het kader van De Hallen Amsterdam Kids een workshop speciaal voor kinderen. De expositie Schreeuw niet zo! is te zien van 5 januari tot en met 6 februari 2018.
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie met een uitgebreide en gevarieerde collectie hedendaagse beeldende kunst. De collectie omvat ruim 2000 kunstwerken van meer dan honderd hedendaagse kunstenaars uit heel Nederland en wordt voortdurend aangevuld met nieuw werk. De gehele collectie is te bekijken op de website www.beeldendgesproken.nl.

Beeldend Gesproken is een gespecialiseerde kunstuitleen. Beeldend Gesproken werkt uitsluitend met professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Alle kunstenaars hebben een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. CV's van de kunstenaars kunt u op onze website lezen.

Beeldend Gesproken biedt speciale service aan bedrijven en organisaties, zoals advies over kunstaankoop en huur, het samenstellen van een collectie, breng- en omruilservice etc. Beeldend Gesproken leent en verkoopt uiteraard ook uit aan particulieren.

Volg Beeldend Gesproken op Facebook: www.facebook.com/beeldendgesproken

Openingstijden

ma: gesloten
di t/m vr: 11:00-18:00
za en zo: 12:00-17:00

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken"