STRAAT Museum

Expositie is afgelopen

Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur

Tentoonstelling 10-03-2024 t/m 28-04-2024 > Amsterdam
STRAAT Museum Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur
buZ Blurr aka Colossus of Roads in San Francisco. Foto door Bill Daniel.
STRAAT Museum Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur (2)
buZ Blurr aka Colossus of Roads. Foto door Scot Phillips.
STRAAT Museum Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur (3)
Filmbeeld van 'Who is Bozo Texino' door Bill Daniel.
STRAAT Museum Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur (4)
buZ Blurr aka Collolus of Roads foto door Scot Phillips.
STRAAT Museum Moniker : An Origin Story - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur (5)
Filmbeeld buZ Blurr in actie van 'Who is Bozo Texino' door Bill Daniel.
STRAAT Museum presenteert een grensverleggende groepstentoonstelling met Hobo Moniker-kunstwerken. Deze tentoonstelling is gecureerd door Moniker Art met ondersteuning van de Moniker Foundation (Londen, VK) en het Massillon Museum (Ohio, VS). De tentoonstelling zet iconische kunstenaars uit de moniker-traditie als buZ Blurr, Bill Daniel en andere visionaire makers in de schijnwerpers.

Moniker: An Origin Story is een tentoonstelling die de geschiedenis en invloed van Hobo Monikers op street art en graffiti-cultuur uiteenzet. Grensverleggende kunstenaars buZ Blurr en Bill Daniel staan centraal met origineel werk en iconische foto’s. Ook worden er 37 stalen boxcar-panelen getoond uit de collectie van het Massillon Museum, met unieke moniker-kunstwerken van andere kunstenaars binnen de traditie.

De grote opening van de tentoonstelling staat gepland voor zaterdag 9 maart 2024, 18.00 - 21.00 uur. De tentoonstelling is geopend voor bezoekers vanaf zondag 10 maart tot en met zondag 28 april 2024, en kan worden bezocht met een regulier toegangsticket voor het museum.

STRAAT zal ook een onderdeel van de tentoonstelling tonen in de grote hal van het museum, waar een kolossale Bill Daniel-foto van buZ Blurr wordt toegevoegd aan de permanente collectie.

RSVP en contact: Voor RSVP of meer informatie, neem contact op met de coördinator van de Gallery, Zoe Gottehrer: zoe@straatmuseum.com

Meer informatie:
Details tentoonstelling: https://straatmuseum.com/nl/gallery
Moniker-geschiedenis: https://straatmuseum.com/nl/moniker-geschiedenis

ST?AAT - Museum voor street art en graffiti
NDSM Plein 1 / 1033WC Amsterdam, Nederland | www.straatmuseum.com
STRAAT Museum Amsterdam
STRAAT Museum

STRAAT : het museum voor graffiti en street art. Wij streven ernaar onze passie voor deze spannende kunstvorm met het publiek te delen, en stellen zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon.

In onze huidige tentoonstelling maak je kennis met meer dan 150 werken van 130+ kunstenaars. De kunstwerken zijn in en speciaal voor ons museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat.

STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8000 m2 op de NDSM-werf, zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam.

Openingstijden

Reguliere openingstijden

Maandag: 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag: 10.00 - 17.00 uur
Woensdag: 10.00 - 17.00 uur
Donderdag: 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Toegangsprijzen

Entree volwassenen €19,50
Entree student €13,50
Entree 13 t/m 18 jaar €9,50
Entree t/m 12 jaar gratis

Entree Museumjaarkaart €10 allen bij de kassa

Contact

STRAAT Museum
NDSM-Plein 1
1033 WC Amsterdam
Nederland
Tel: 020 370 9630

straatmuseum.com

30 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar STRAAT Museum