Vicky van der Plas - By Vic Glaskunst

Expositie is afgelopen

Hete Vuren; schatten uit het Rijks / parallelexpositie Arsis

Tentoonstelling 22-04-2023 t/m 03-09-2023 > Bergen op Zoom
Twee van mijn stillevens in glas zijn geselecteerd voor de parallelexpositie van Galerie Arsis. Ze zijn te zien tijdens de expositie Hete Vuren, schatten uit het Rijks die start in het Markiezenhof te Bergen op Zoom. Vanaf 22 april 18.30 uur te bewonderen voor het grote publiek.

Het landschap en de Nederlandse samenleving zijn gevormd door vuur: Huiselijk vuur, Ambachtelijke vuur en Vernietigend vuur. Deze drie thema’s vormen dan ook de leidraad van de tentoonstelling Hete Vuren; de afsluitende tentoonstelling in de vierdelige reeks van Lage Landen, Koele Wateren en Hoge Luchten. Ditmaal komen schilderijen van beroemde schilders, onder wie Jan Steen, Gerard Dou en Jozef Israëls uit het depot van het Rijksmuseum naar het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Deze unieke, laatste tentoonstelling opent in het Markiezenhof en zal daarna het land doorreizen naar het Hannemahuis in Harlingen, Musea Zutphen, Museum Gouda, het Limburgs Museum in Venlo en het Westfries Museum in Hoorn.

Kunstenaarscollectief Arsis, organiseerde ook nu weer een parallelexpositie met hedendaagse werken op dit thema. Er zijn ruim 130 werken hiervoor aangeleverd. Daaruit is door een jury een selectie gemaakt die o.a. te zien is in het Markiezenhof, Galerie Arsis en Sint Gertrudis kerk. Van By Vic Glaskunst zijn twee stillevens in mondgeblazen glas en mixed media te zien in het Markiezenhof ‘in’ de Grote Galerij.
Vicky van der Plas - By Vic Glaskunst Vught
Het stilleven Cocktailtime heb ik speciaal voor de in 2023 rondreizende tentoonstelling ‘Hete Vuren’ ontworpen. Het is gebaseerd op het subthema ‘Huiselijk vuur’/ ‘Verbinding’.

Cocktail time staat voor feestelijk/chique sfeertje waarbinnen iedereen uitgelaten met elkaar in contact komt.

De kleuren van het door mij met de mond geblazen en met de hand gevormde glas zijn geïnspireerd op de ‘drankgelag’ schilderijen van Jan Steen.

Techniek: geblazen glas, slijpen, polijsten, mixed media

By Vic is een Brabantse maker die glaskunst maakt voor particulieren en bedrijven die stil willen staan bij bijzondere gelegenheden voor, tijdens en na het leven. Daarnaast repareer en restaureer ik glas en ben ik bekwaam in de bewerking van koud glas en warm glas. Sinds 2020 ben ik in opleiding als glasblazer.

Openingstijden

Je bent op afspraak van harte welkom in mijn atelier.

Contact

Vicky van der Plas - By Vic Glaskunst
Zuidoosterlaan, 4
5263 AM Vught
Nederland

www.byvicglaskunst.nl

194 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Vicky van der Plas - By Vic Glaskunst