Nieuwe Smederij Ferwert

Expositie is afgelopen

Van Alles Wad

Tentoonstelling 25-03-2023 t/m 27-05-2023 > Ferwert
Op 25 maart was het dan zover. De eerste duo- expositie In de Nieuwe Smederij Ferwert is geopend.

Jelle Schotanus en Wiep de Wit zullen de spits afbijten. Hun werk zal elke donderdag en 2e en laatste zaterdag van de maand te zien en te koop zijn in De Nieuwe Smederij Ferwert onder de werktitel: ‘Van Alles WAD’. Van 25 maart tot 17 april.
Jelle Schotanus is woonachtig in Beetsterzwaag en regelmatig te vinden in natuurgebied De Deelen, een afgegraven veengebied. ‘De natoer is de reade tried yn myn libben’ Jelle schildert intuïtief. De compositie vormt zich gaandeweg in gedachten. Juist door de eenvoudige weergave en de trefzekere keuze in kleur en vlak boeien de werken mateloos. Jelle maakt werkt voornamelijk met acryl op doek gemengd met diverse grondstoffen uit de omgeving.

Als inspiratiebron voor het werk van Wiep de Wit geldt haar eigen woonomgeving, het Noord-Friese platteland. Om haar diverse werk gestalte te geven, wordt gevonden materiaal als uitgangspunt genomen, dat kan van alles zijn; verroest ijzer, touw, glas, papier, beton, zand, botjes, stenen, panelen, etc. Op intuïtieve wijze gaat ze te werk en dat resulteert in assemblages met een herkenbare stijl, ook wel omschreven als lyrisch abstract. Om eerder genoemde materie te verwerken, maakt Wiep gebruik van o.a. acrylverf, olieverf, pastel- en oliekrijt.
De Nieuwe Smederij Ferwert is een nieuwe invulling van een voormalige dorpssmederij uit 1917. Klaas Schotanus en Julia Scholten gaan dit karakteristieke pand de komende tijd een nieuw leven inblazen.
Na 27 mei zal er weer plaats worden gemaakt voor een nieuwe duo- expositie. Interesse om te exposeren? Kijk op nieuwesmederijferwert.nl/exposities

Opening: 25 maart tussen 13:00 en 14:30, open tot 17:00.
Nieuwe Smederij Ferwert Nieuw
Expositieruimte in voormalige Smederij te Ferwert
Nieuwe Smederij Ferwert Nieuw (2)
Voormalige smederij

Exposities van kunstenaars die het Waddengebied als inspiratie hebben of uit het waddengebied komen.

Openingstijden

Donderdagen van 10:00 tot 17:00
Elke 2e en laatste zaterdag van de maand van 10:00 tot 17:00

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Multimedia

Stuur een bericht naar Nieuwe Smederij Ferwert