Bibliotheek Goes

Expositie is afgelopen

Expositie Bibliotheek Goes: Vrijheid van Nabijheid

Tentoonstelling 03-11-2023 t/m 03-01-2024 > Goes
Vrijheid van Nabijheid is een collectie werken over de paradoxale vrijheid die gehaald kan worden uit het limiteren van jezelf en je omgeving, tot de dingen die nabij zijn: je huis, familie, vrienden. Het gaat daarbij ook om waardering vinden in waar je vandaan komt, je cultuur en de natuur. 

De werken zijn afkomstig van een divers vijftal kunstenaars uit Zeeland: Micha Braaksma, Maurice Clive Bisby, Bert Dorrestijn, Rein Borcheld en Peter de Klerk. Het betreft schilderwerken, fotografie, gedichten en tekeningen omtrent het thema. 

De expositie is mogelijk gemaakt door kunstenaarsinitiatief De Scho(o)l en gecureerd door Micha Braaksma. De Scho(o)l is een groep diverse kunstenaars die door middel van samenwerking ervoor streven om elkaar te helpen en een sterker geheel te vormen. Daarnaast streven zij naar meer kunst in de openbare ruimte, om zo de Zeeuwse leefbaarheid te verbeteren.

De expositie is al te bezichtigen vanaf 3 november tot aan eind december. De officiële opening vindt plaats op 2 december. Vanaf 13.00 uur is iedereen dan van harte welkom in de Bibliotheek in Goes om de kunstenaars te ontmoeten, een drankje te doen en in gezelschap de werken te bekijken. 

Na afloop van de expositie eind december, volgt in januari een reeks van drie workshops voor de beginnende en ontwikkelende schilder en tekenaar. Deze worden geleid door Bert Dorrestein, schilder en graficus. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft hij in die tijd een breed palet aan stijlen en vaardigheden kunnen ontwikkelen om te delen. De workshops, met als thema "Op vleugels van verf", bieden deelnemers de mogelijkheid om de vrijheid van zowel schilderen als de natuur te ontdekken. De workshops zijn toegankelijk voor alle leeftijden, en ieder wordt aangemoedigd om zijn eigen invulling te geven aan het thema. Met deelname aan de volledige reeks wordt geprobeerd dat iedereen een afgemaakt eindproduct mee naar huis kan nemen. 

De workshops vinden plaats op 13, 20 en 27 januari, van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek in Goes. Per workshop bedragen de kosten 12,50 euro voor algemene deelnemers en 10,- euro voor leden van de bibliotheek. Het is mogelijk om aan slechts een deel van de reeks deel te nemen, maar dat bemoeilijkt wel het afronden van een eindproduct. 

Aanmelden kan binnenkort via de activiteiten sectie op de website van de Bibliotheek Goes: https://www.bibliotheekoosterschelde.nl/activiteiten.htmlAanmelden
Bibliotheek Goes Goes
In the Canyon
Bert Dorrestein
40x50 cm
Bibliotheek Goes Goes (2)
Reizigers
Peter de Klerk
60x60 cm
Bibliotheek Goes Goes (3)
Het Laatste Avondmaal
Micha Braaksma

Openingstijden

maandag 12:30 - 17:30 uur
dinsdag 09:30 - 17:30 uur
woensdag 09:30 - 17:30 uur
donderdag 09:30 - 17:30 uur
vrijdag09:30 - 17:30 uur
zaterdag10:00 - 16:00 uur
zondag gesloten

Contact

Bibliotheek Goes
Kolveniershof 106
4461DB Goes
Nederland
Tel: 0614372074

naar de website

182 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Bibliotheek Goes