favorietenVerwijder uit favorieten

Jan G. Marque

Expositie is afgelopen

Romantische Landschappen van Jan G. Marque in Stadsmuseum Doetinchem.

Tentoonstelling 04-02-2012 t/m 18-04-2012 > Doetinchem
Jan G. Marque Romantische Landschappen van Jan G. Marque in Stadsmuseum Doetinchem.
Jan G. Marque Romantische Landschappen van Jan G. Marque in Stadsmuseum Doetinchem. (2)

Vanaf 4 februari tot 18 maart 2012 zullen er romantische schilderijen van Jan G. Marque te zien zijn tijdens een bijzondere expositie. Onder de noemer "Passen en Meten" organiseren het Stadsmuseum Doetinchem en de Vrijmetselaarsloge Broedertrouw te Doetinchem, in nauwe samenwerking met elkaar, een contemporaine maçonnieke overzichtstentoonstelling. En dat is niet zonder rede. In 2012 viert de loge namelijk haar 130 jarig bestaan.

Ter gelegenheid van dit 26ste lustrum wordt er onder andere aandacht geschonken aan Maçonnieke kunst in de vorm van een tentoonstelling. Het geeft een beeld van eigentijdse maçonnieke kunst waarvoor een aantal kunstenaars, waaronder Marque, werk ter beschikking hebben gesteld. Daarnaast wordt een selectie bijzondere oude vrijmetselaarsattributen getoond die tijdelijk beschikbaar zijn gesteld door het museum Cultureel Maçonniek Centrum in Den Haag.
Jan G. Marque is wat verder gegaan dan alleen werk ter beschikking te stellen. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft hij een romantisch landschap geschilderd met een specifiek maçonniek onderwerp. Het schilderij met als titel: "De Steengroeve bij de Kathedraal van Chartres" zal dan ook voor het eerst te bezichtigen zijn in het Stadsmuseum van Doetinchem.
Vrijdag 3 februari zal de tentoonstelling tijdens een besloten voorbeschouwing voor genodigden feestelijk worden geopend door de burgemeester van Doetinchem, de heer H. Kaiser. Vanaf vrijdag 4 februari zal de tentoonstelling open zijn voor het publiek.

Objecten en kunstwerken geven de bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over de vrijmetselarij in Nederland. Bovenal is de maçonnieke kunst in deze unieke overzichttentoonstelling divers en origineel. De moeite waard voor een bezoek. Het Stadmuseum Doetinchem en de loge Broedertrouw nodigen u bij deze dan ook van harte uit.


Stadsmuseum Doetinchem.
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem

Tentoonstelling van 4 februari tot 18 maart 2012.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: €2,00 p.p.
Telefoon: 0314-335557
E-mail: info@stadsmuseumdoetinchem.nl
Website: www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Contact


Jan G. Marque
Rozenlaan 43
4631 AL Hoogerheide
Nederland
Tel: 0164-620604

www.jan-marque.com
2204 dagen geleden bijgewerkt

Jan G. Marque Hoogerheide

Stuur een bericht naar "Jan G. Marque"