Tjeerd Landman

Expositie is afgelopen

Kunst op Nienoord, Museum Nienoord in Leek.

Tentoonstelling 08-10-2022 t/m 09-10-2022 > Leek
Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 35 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving.
Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën.
Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Sumi-e Japanse inkt schildering op rijstpapier worden gegeven.
De Engelse landschapstuin is ingericht als beeldentuin.
Tjeerd Landman Leeuwarden
Tjeerd Landman Leeuwarden (2)
Tjeerd Landman Leeuwarden (3)
Tjeerd Landman Leeuwarden (4)

Omschrijving van mijn werk
In mijn landschappen en havengezichten tracht ik vanuit de werkelijkheid de essentie te vinden en deze extra accenten te geven. Hierdoor zoek ik naar een nieuwe werkelijkheid, waarin de figuratie nog bestaat maar waar ook abstracte elementen vorm krijgen. In de portretten streef ik naast de gelijkenis naar het emotioneel gevangen moment. Verdeling van licht en donker speelt zowel in de landschappen, havens als de portretten een belangrijke rol.
De toon en het kleurgebruik in mijn schilderijen zijn tamelijk zwaarmoedig.
De namiddag, waarin de dag introvert wordt en de uren omsluit, heeft mijn voorkeur.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Tjeerd Landman