Barbara Pijnappel

Expositie is afgelopen

Galerie Huis ter Heide expositie

Tentoonstelling 05-03-2021 t/m 28-04-2021 > Wenum-Wiesel
Gastexposanten 5 maart/m 25 april 2021.

Anne Maryken maakt geabstraheerd figuratief werk met een krachtige emotionele lading die met name voor de meer sensitieve toeschouwer navoelbaar is. De uitdrukking van haar werk is niet eenduidig, waardoor haar publiek daaraan een eigen betekenis kan geven.
Anne Maryken

Zij werkt “geleid intuïtief”. Dat werkt zo: Zij neemt wat klei en bewerkt dat met handen of gereedschap totdat ze in de ontstane vormen een aansprekende houding of uitdrukking ziet. Daar werkt zij dan op door.De betekenis van een werk blijkt dan vaak pas achteraf. Anatomische juistheid zoekt Anne niet. Geloofwaardigheid en expressie uitdrukkelijk wel. Haar sculpturen raken mensen en dat is een belangrijke drijfveer.

Nelleke Lengkeek is autodidact. De haast onbeperkte mogelijkheden die klei biedt maakt het voor haar een ideaal materiaal om mee te werken. Was dat in de jaren 90 met zelfhardende klei, kwam zo`n 14 jaar geleden de ommezwaai naar de keramiek.Voor de techniek heeft ze cursussen gevolgd bij verschillende keramisten. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt.
Nelleke Lengkeek

Zij haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is. In 2017 was ze al eens gast in Galerie Huis ter Heide.

Barbara Pijnappel haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is. In 2017 was ze al eens gast in Galerie Huis ter Heide.
Barbara Pijnappel

Barbara is een kunstenares met een kleine ecologische beeldentuin aan de rand van Apeldoorn. Ze maakt al 35 jaar beelden in brons en steen en tekeningen en schilderijen in verschillende technieken. Haar werk is divers en tijdloos. Het kan figuratief zijn, soms abstract en soms kan het neigen naar organisch en/of surrealistisch. Hier in Galerie Huis ter Heide worden een aantal figuratieve bronzen naakten, torso’s en dieren getoond en een paar stenen organische beelden. Ze exposeerde o.a. bij diverse beeldentuinen, galeries, musea en online. Daarnaast geeft ze speksteen en boetseer workshops.

Lang heeft Evert Meilink gedacht dat schilderen in de loop der jaren makkelijker zou worden. Dat met het overwinnen van allerlei technische problemen de weg vrij komt voor ongeremd en vrij kunnen schilderen. Wanneer het thema is doordacht en volgroeid in zijn hoofd, dat het dan alleen nog maar geschilderd hoeft te worden. Maar eenmaal aan het werk beseft hij weer dat het balanceren blijft op het scherpst van de snede.
Evert Meilink

Dat het wankele evenwicht tussen verstand en gevoel zo maar kan doorslaan naar een teveel verstand, teveel willen sturen, waardoor de vrije stroom en de directe ingeving van het moment wordt verstoord. De valkuilen zijn vele en bij elk geslaagd doek beseft Evert weer, het moet je gegeven worden.
Barbara Pijnappel Apeldoorn
Barbara Pijnappel Apeldoorn (2)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (3)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (4)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (5)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (6)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (7)

In Barbs Beeldentuin-Atelier zijn beelden, schilderijen en tekeningen te zien van kunstenares Barbara Pijnappel, die meer als 30 jaar werkzaam is als beeldend kunstenaar. Barb's Beeldentuin-Atelier is te bezoeken op afspraak.
Haar huiskameratelier-galerie en beeldentuin is zowel werk- als woonruimte.
Haar beelden worden gemaakt in steen, brons & keramisch en zijn vaak figuratief, soms met een surrealistisch tintje, organisch of intuïtief-abstract, vaak is het afhankelijk van het materiaal.
Ze maakt meestal kleinere tot middelgrote beelden, die in eigen beheer gerealiseerd worden. De schilderijen en tekeningen zijn gemaakt in gemengde technieken en olieverf, pastel, potlood + houtskool. Barbara maakt ook werk in opdracht.
Meer informatie staat op haar eigen site www.barbsgallery.com.

Openingstijden

Bezoeken is mogelijk na het maken van een afspraak. Zie de website voor meer info.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar Barbara Pijnappel