hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Zeist
favorietenVerwijder uit favorieten
10 (14)

MARLY FREIJ

Expositie is afgelopen

Galerie Irok in Horst, groepsexpositie met o.a. werk van Marly Freij

Tentoonstelling 18-05-2014 t/m 31-12-2017 > Zeist
MARLY FREIJ Galerie Irok in Horst, groepsexpositie met o.a. werk van Marly Freij

Galerie Irok ligt aan de Melderloseweg 6 in Horst. Voor meer informatie zie www.irok.artro.biz.

MARLY FREIJ

  • Schilderkunst

Marly Freij is een beeldend kunstenaar uit Zeist. Ze maakt grote schilderijen in gemengde techniek, zowel kleurrijk, als meer ingetogen van karakter.
De natuur vormt een belangrijke bron van inspiratie. Fascinerend vindt ze de uitwerking, die de natuur op mensen kan hebben. De rust, die aanzet tot nadenken of juist aanleiding vormt om het hoofd leeg te maken. De vergezichten, de horizon, die uitnodigen te kijken voorbij de eigen horizon. Dit gevoel probeert ze te vangen in haar schilderijen.
Een sfeer, lijn, vorm of kleurencombinatie kan aanleiding zijn voor een schilderij, dat vaak abstract wordt, maar waarin soms figuratieve elementen te herkennen zijn. De schilderijen uit de natuur-serie zijn organisch van vorm en vaak ingetogen van kleur. In sommige zijn een sferisch landschap te herkennen, in andere een uitvergroting van een detail, maar allemaal ontstaan vanuit haar fantasie.
Daarnaast maakt ze abstracte schilderijen met geometrische vormen, waarbij ze zonder plan op pad gaat en zich laat leiden door vorm, kleur, compositie en materie. Ze vormen het resultaat van een zoektocht naar enerzijds spanning en anderzijds harmonie.
Haar schilderijen worden uit vele lagen acrylverf opgebouwd, soms afgewerkt met een glacis van olieverf. Door het toepassen van materialen als gips, kalk, papier, koper, zand, textiel etc. en door het kleurgebruik ontstaat er veel diepte in de schilderijen. In elk schilderij zoekt ze de uitdaging, wat resulteert in een gevarieerde en kleurrijke collectie.

MARLY FREIJ
Waterigeweg 44
3703 CP Zeist
Nederland
Tel: 030 6912590

www.marlyfreij.exto.nl

MARLY FREIJ Zeist

388 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "MARLY FREIJ"