Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Zomerbellen

Tentoonstelling 29-06-2019 t/m 21-09-2019 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Zomerbellen
Groene bel op wolk
Galerie Franzis Engels Zomerbellen (2)
Gekooide bel
Galerie Franzis Engels Zomerbellen (3)
Vierkante witte bel op papier
Al vanaf haar twaalfde wist Marinke van Zandwijk wat ze wou gaan doen: glas blazen. Glazen bellen blazen. En dat doet ze. Ze blaast steeds een familie glazen bellen rondom een thema wat haar op dat moment pakt. Zo heeft ze een serie gekooide bellen, slome hangende bellen, bellen die over kranten kruipen, bellen die de tijd laten vergaan en ga zo maar door.
Voor de expositie 'Zomerbellen' heeft ze de vrije hand gekregen om nieuwe series te maken. Maar ook zal er werk uit eerdere series te zien zijn omdat, zoals ze zelf zegt, het thema nog niet voldoende uitgewerkt is en de familie best nog wat mag worden uitgebreid.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar "Galerie Franzis Engels"