Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Zomersalon

Tentoonstelling 09-07-2020 t/m 29-08-2020 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Zomersalon
'Ongemakkelijk genoegen' van Kees de Vries
Gemaakt van zeezout.
Galerie Franzis Engels Zomersalon (2)
Multicolour van Marian Bijlenga.
Het werk is gemaakt van visschubben
Galerie Franzis Engels Zomersalon (3)
Festoen van Katrien Vogel
Het werk is gemaakt van polyester.
Galerie Franzis Engels Zomersalon (4)
'In love' van Marinke van Zandwijk.
Het werk is gemaakt van glas.
Galerie Franzis Engels Zomersalon (5)
Willem Harbers, Sievert.
Het is weer zomer en we willen het liefst dat alles weer gewoon wordt. We hebben tentoonstellingen, galeriebezoeken en beurzen gemist. We hebben het fysieke contact met kunst en cultuur gemist. Plaatjes kijken op internet gaf geen gevoel van cultuurbeleving. Ook concerten op internet halen het niet bij het onderdompelen in de muziek zoals je ondergaat in een concertzaal. En theater op een scherm wordt al gauw een ervaring alsof je televisie zit te kijken.

De beeldende kunstenaars zijn ‘gewoon’ doorgegaan met het maken van kunst. Dat is nou eenmaal wat ze doen. Ze kunnen vaak niet anders. Ook hadden ze al werk gemaakt voor beurzen en exposities die niet door zijn gegaan. En waar mogelijk hebben ze nieuw werk gemaakt, maar konden dit alleen laten zien op social media. Tijdens de zomersalon zal veel van het werk dat de kunstenaars van de galerie voor beurzen hadden gemaakt, geëxposeerd worden op zomersalon.

Het is weer zomer en we willen het liefst dat alles weer gewoon wordt. We hebben tentoonstellingen en beurzen gemist. De kunstenaars hebben hier wel werk voor gemaakt, maar konden dit niet laten zien.

Tijdens de zomer zal veel van dit werk geëxposeerd worden op de 4th floor.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels