Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Keep an Eye Spacemakers

Tentoonstelling 29-09-2018 t/m 04-11-2018 > Naarden
Vijf kunstenaars met totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën gaan de hele maand september samen aan het werk in Galerie Pouloeuff tijdens het project Keep an Eye Spacemakers. De kunstenaars werken op locatie, waar samenwerkingen kunnen ontstaan en de kunstenaars worden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te stappen en hun eigen artistieke praktijk te vernieu-wen. Bovendien komt hun werk op een nieuwe manier onder de aandacht van het publiek.

Nieuwe context
Tijdens Spacemakers worden de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines doorbroken. Het mentorschap van Tanja Smeets is erop gericht zoveel mogelijk ruimte te scheppen voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen in het werk. “Het is interessant om je werk in een nieuwe context te zien, in een andere ruimte, in relatie tot het werk van andere kunstenaars en je een maand lang te kunnen focussen op één project”, aldus Tanja Smeets.

Open atelier
Tijdens Keep an Eye Spacemakers is Pouloeuff zowel een atelierruimte als gale-rie. De expositie groeit doordat werken worden toegevoegd en weer veranderen. Voor de bezoekers is er dus steeds weer iets meer te zien. De werkperiode start op woensdag 29 augustus en vanaf woensdag 5 september gebruiken de kunstenaars de galerie als werkplek/atelier. Zij zijn dan de gehele periode aan het werk en is de galerie ook toegankelijk voor bezoekers die het proces willen volgen. De expositie opent op zondag 30 september en duurt tot 4 november.

Over Tanja Smeets
Tanja Smeets is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Utrecht. Ze heeft gestu-deerd aan ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Henan Museum in China, het Textiel Museum in Tilburg en Centraal Museum in Utrecht. Het is recent ook te zien geweest in Museum Vizcaya in Miami (USA). Daarnaast heeft zij geëxposeerd in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, tijdens the Gyonggi International Ceramics Biennale, Icheon (Zuid-Korea) en in het Museum of Arts and Design in New York (VS). Over haar werk zegt zij zelf:
“In mijn beelden laat ik grote structuren groeien langs muren en plafonds, de ruimte in. Ik verken in mijn werk deze groeiprocessen, zowel in de openbare ruimte als in tentoonstellingen. Tijdens de opbouw van de installatie verweef ik de structuren steeds verder met de architectonische omgeving, totdat het werk een schijnbaar vanzelfsprekende plek gaat innemen en autonoom door lijkt te groeien.”

Over Galerie Pouloeuff en de Keep en Eye Foundation
Jonge (pas afgestudeerde) kunstenaars krijgen in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting een podium om hun werk kosteloos te exposeren. Omdat Pouloeuff het be-langrijk vindt om jonge, talentvolle kunstenaars verder te helpen bij de ontwikkeling van hun artistieke carrière biedt de galerie kunstenaars meer dan alleen een ruimte om hun werk te presenteren d.m.v. Keep an Eye Spacemakers en workshops onder-nemerschap. Benieuwd? Ga naar: www.galeriepouloeuff.nl

Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep en Eye Foundation.
Voor meer info over Galerie Pouloeuff over de Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie Pouloeuff"