Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie: Spelen met Licht

Tentoonstelling 18-11-2018 t/m 20-01-2018 > Naarden
Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie 'Spelen met Licht'
Zondag 18 november van 14.00 tot 17.00 uur

Galerie Pouloeuff licht de donkere wintermaanden in Naarden-Vesting op met een nieuwe expositie. Het thema van licht is in deze bijzondere presentatie op verschillende manieren vertaald in de getoonde werken. Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert spiegelend materiaal reflecties op kabbelend water. In ander werk wordt het warme licht gecombineerd met kille materialen, zoals beton, en is lichtinval in foto's gemanipuleerd. Dompel je onder in een magische wereld vol licht, kleur, reflecties en schitteringen.

Deelnemende kunstenaars:

Jule Cats (1993) stelt handgemaakte lichtkolommen samen met contrasterende materialen, zoals beton en plexiglas. Ze gaan over het vasthouden en loslaten van herinneringen.

Iris Janssen (1990) manipuleert analoge fotografische beelden met ontwikkelvloeistof. De beelden visualiseren het verstrijken van de tijd, omdat ze uiteindelijk zullen verdwijnen door blootstelling aan licht.

Jacqueline Cuperus (1990) toont een bonte verzameling van gekleurd licht en organische vormen. Door als bezoeker van positie te veranderen krijgt het beeld een andere kleur. Zo ontstaat interactie met het werk.

Sander Hagelaar (1991) construeert een installatie, geïnspireerd op natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water of een spel van zonlicht.

Maaike Kramer (1986) combineert foto's en lichtbakken waarin de grens tussen materiaal en ruimte verdwijnt en meerdere perspectieven zichtbaar zijn in één beeld.

Tubien van Wulften (1986) maakt lichtbakken met verschillende lagen over maatschappelijke onderwerpen, die de subjectiviteit van de werkelijkheid laten zien.

Ontmoet de kunstenaars!
Om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats. Hierna kunt u de kunstenaars ontmoeten en vragen stellen over hun werk.
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie Pouloeuff"