Galerie Pouloeuff

Verwacht

Vrijheid van nu

Tentoonstelling 24-01-2021 t/m 21-03-2021 > Naarden
Galerie Pouloeuff Vrijheid van nu
Elma Cavcic, We will be back at 6:00 am, 2020
In 2020 staat “75 jaar vrijheid” in Nederland centraal. Maar wat betekent vrijheid in deze tijd? Hoe gaan jonge hedendaagse kunstenaars hiermee om? En hoe uiten zij dit binnen hun werk? In de expositie “Vrijheid van nu” laten 5 kunstenaar zien wat het begrip vrijheid voor hen betekent en hoe zij binnen hun discipline deze thema’s bespreekbaar maken.
Vanuit verschillende invalshoeken stellen zij de toeschouwer allemaal dezelfde belangrijke vraag; wat betekent de vrijheid van nu?

In verband met de Coronacrisis wordt de tentoonstelling pas volgend jaar op 24 januari 2021 officieel geopend. Tevens is er gelegenheid tussen 14.00 en 17.00 uur om de exposerende kunstenaars te ontmoeten en vragen te stellen over hun werk.

Deelnemende kunstenaars:?
Elma Cavcic (1995) maakt schilderijen in zowel abstracte als figuratieve beeldtaal waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. Binnen haar werk vertelt zij de persoonlijke familieverhalen over haar gevluchte ouders in de oorlog in Bosnië.

Maria Klaassen-Andrianova (1990) toont in haar sculpturen van glas en beton alledaagse objecten en situaties. Haar kritiek over onze gehaaste levensstijl uit ze in dit werk door een tegenhanger te creëren: een rustige wereld waarin alleen het huidige moment centraal staat.

Irene van Rijswijk (1993) maakt schilderijen die overweldigen en waar je kunt verdwalen in de verscheidende lagen verf die hierop zitten. Emoties, herinneringen en dromen krijgen vanaf de eerste kwaststreek bestaansrecht. Het onzichtbare wordt zichtbaar en het onbenoembare benoembaar.

Het textielwerk van Larissa Schepers (1995) bestaat uit tekstbanners gemaakt van kraaltjes. Met dit werk bevraagt zij het communicatiegedrag van mensen die gebruik maken van online-platforms en games en zet vraagtekens achter de huidige “online” normen en waarden. Hoe kijken wij naar geweld, taal en entertainment in de media en wat zegt dat over onze moraliteit.

Lynn Schüller (1993) laat in haar fotografie portretten en stadsbeelden zien van jongeren in West-Belfast en hoe zij na 21 jaar vredesakkoord nog steeds dagelijks geconfronteerd worden met de burgeroorlog en hoe zij proberen om te gaan met de verdeeldheid en de afstandelijkheid in hun stad.

Ontmoet de kunstenaars!
Natuurlijk zijn de kunstenaars aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna is er op verschillende momenten de gelegenheid om de exposanten te ontmoeten in de galerie. Houd onze social media en website in de gaten om te zien wanneer dit is!

Graag tot ziens bij de opening op zondagmiddag 5 april
Kun je niet bij de opening aanwezig zijn? De expositie is nog te zien tot en met zondag 7 juni 2020.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 24 januari tot 21 maart 2021 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za van 11:00 – 17:00 uur/zo van 12:00 – 17:00 uur.
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie Pouloeuff"