Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie 'Vrijheid van nu' bij Galerie Pouloeuff

Tentoonstelling 23-01-2021 t/m 28-03-2021 > Naarden
Galerie Pouloeuff Expositie 'Vrijheid van nu' bij Galerie Pouloeuff
Ode to my mom, Elma Cavcic
Zaterdag 23 januari start de expositie ‘Vrijheid van nu”

In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog.
Naar aanleiding hiervan hadden wij in april 2020 een expositie gepland ‘Vrijheid van nu’ die helaas toen niet door kon gaan in verband met de pandemie.
Nu gaan wij deze expositie alsnog presenteren. Met nog steeds het uitgangspunt ‘Vrijheid van nu’.

In deze expositie stellen vier jonge kunstenaars de belangrijke vraag: wat betekent de vrijheid van nu?
Er zijn schilderijen die een persoonlijk familieverhaal over gevluchte ouders vertellen. Een fotoserie over Belfast laat zien hoe jongeren opgroeien in een stad met een oorlogsverleden. Via textiele werken worden we geconfronteerd met geweld in media, taal en entertainment. Een video en kleisculpturen tonen hoe moderne technologieën ons een alternatieve vrijheid bieden.

Deelnemende kunstenaars:?
Elma ?av?i? (1995) maakt kleurrijke schilderijen waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. In haar schilderwerk hanteert ze een beeldtaal die zowel abstracte als figuratieve elementen bevat.

Maria Klaassen-Andrianova (1990) toont in haar sculpturen van 3D-geprinte klei de impact van hedendaagse technologieën op ons dagelijks leven. En in een video herinnert een avatar, een digitaal karakter, ons aan onze menselijkheid en onze vrijheid als mens.

Het textielwerk van Larissa Schepers (1995) bestaat uit tekstbanners gemaakt van kraaltjes. De teksten zijn een vertaling van de woorden die haar kleine broertje gebruikt bij het neerschieten van anderen in de virtuele wereld van games.

Lynn Schüller (1993) laat in haar fotografie stadsbeelden en portretten van jongeren in West-Belfast zien. Hoe zij opgroeien met de gevolgen van The Troubles. De 29 jaar durende burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen.

Bezoek de expositie online en bekijk de openingsfilm.
Bezoek de expositie “Vrijheid van Nu” op onze website en bekijk daar vanaf 24 januari de speciaal vanwege corona gemaakte openingsfilm waarin de kunstenaars je rondleiden langs hun werk.

Ontmoet de kunstenaars!
In verband met de lock-down is het helaas nu niet mogelijk om de kunstenaars in de galerie te ontmoeten. Wanneer de galerie na de lock-down weer opengaat, dan is het mogelijk om met de kunstenaars een afspraak te maken in de galerie.

Periode en openingstijden
De expositie is in principe “live” te zien van 23 januari tot en met 28 maart 2021, helaas – vanwege de huidige lock-down – voorlopig alleen vanaf de stoep, door onze ramen. Zodra de winkels weer gewoon open mogen is Galerie Pouloeuff ook weer binnen te bezoeken.
Onze openingstijden zijn dan: vr & za van 11:00 – 17:00 uur/zo van 12:00 – 17:00 uur.

GALERIE POULOEUFF IS EEN BROEDPLAATS VOOR JONG, ARTISTIEK TALENT EN OPEREERT ZONDER COMMERCIEEL DOEL.
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff