Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie “Zoom in” start 13 juni bij Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.

Tentoonstelling 13-06-2020 t/m 23-08-2020 > Naarden
Van 13 juni tot en met 23 augustus 2020 is de expositie “Zoom in” bij Galerie Pouloeuff te zien.

Kom dichterbij, en bewonder de gelaagdheden van een werk; is het fotografie of schilderkunst? Nagebootst of echt?
Er wordt ingezoomd op textiel wat wordt uitvergroot in grote schilderwerken, ogenschijnlijk statische objecten komen tot leven en in fotografie wordt de natuur geïmiteerd door technologie.
De werken laten ons stilstaan en nadenken over wat we nu werkelijk zien. Natuurlijke elementen spelen hierbij een rol; een bepaalde lichtinval, invloeden van buitenaf die voor verval zorgen en de nabootsing van water.
Neem je tijd, zoom in.

Deelnemende kunstenaars:?In de schilderijen van Robin Speijer (1997) met felle en contrasterende kleuren wordt diep ingezoomd op texturen, plooien en patronen van stof. Losgeweekt van hun originele context en formaat nemen deze stoffen een nieuwe vorm aan door de verf waarmee ze geschilderd zijn.

De objecten van Esther Hoogendijk (1987) veranderen langzaam van vorm, kleur en materie gedurende een periode onder invloed van luchtverplaatsing, verdamping, afbraak of het aanraken van het werk. Het werk toont het voorbijgaan van de tijd en de natuurlijke en menselijke invloeden.

Maria Makridis (1995) toont in haar fotografie ‘Everything I see is true’ een onderzoek naar authenticiteit van de wereld waarin we leven en laat de overlap zien tussen natuur en technologie. Beelden waarvan je op het eerste gezicht niet kan inschatten of het de natuur is of een compleet computer gegenereerd beeld.

Openingsfilm:
Bekijk vanaf 19 juni de officiële openingsfilm op onze website waarin de kunstenaars je rondleiden langs de werken.

Ontmoet de kunstenaars!
Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keertje te ontmoeten? Dat kan! Neem contact met ons op om een afspraak te maken in de galerie. Of houd onze social-media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 13 juni t/m 23 augustus 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za van 11:00 – 17:00 uur/zo van 12:00 – 17:00 uur.

Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur/ zo: 12.00-17.00 uur.

Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff