Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam

Expositie is afgelopen

Kunstzinnig paasweekend met beeldende schoonheid: Anja Nieuwenhuize & Irene van der Veur exposeren hun beelden bij Zaansgroen

Tentoonstelling 30-03-2024 t/m 01-04-2024 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Kunstzinnig paasweekend met beeldende schoonheid: Anja Nieuwenhuize & Irene van der Veur exposeren hun beelden bij Zaansgroen
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Kunstzinnig paasweekend met beeldende schoonheid: Anja Nieuwenhuize & Irene van der Veur exposeren hun beelden bij Zaansgroen (2)
ZAANDAM - Dit paasweekend, op zaterdag 30 en zondag 31 maart en maandag 1 april 2024, worden bezoekers uitgenodigd voor een visuele reis vol beeldende pracht, aangeboden door de getalenteerde kunstenaars Anja Nieuwenhuize en Irene van der Veur. De expositie, gehouden bij Zaansgroen in Zaandam, is gratis toegankelijk en biedt een boeiende inkijk in de wereld van de beeldhouwkunst.

Irene van der Veur, werkzaam als beeldhouwer na haar opleiding aan de HKU, deelt haar artistieke reis met bezoekers door middel van haar uitgebalanceerde beelden in steen en brons. Haar creaties, gevormd door constante beweging in gedachten, teksten of muziek, weerspiegelen een unieke taal en esthetiek. Geïnspireerd door roofvogels, brengt Irene haar beelden tot leven. Vanuit haar atelier in Schagen (NH) blijft Irene voortdurend experimenteren en vernieuwen, waarbij ze abstractie combineert met een afgeleide van figuratieve oorsprong.

Anja Nieuwenhuize, autodidact en gepassioneerd beeldhouwer, deelt haar kunst die voortkomt uit een fascinatie voor abstracte beeldhouwkunst. Haar artistieke ontwikkeling begon later in het leven, maar Anja heeft snel haar eigen stijl gevonden. Naast haar werk in een massagepraktijk in Den Helder, vindt Anja regelmatig tijd voor het creatieve proces. In haar onlangs verworven atelier, waar ze zich volledig kan wijden aan het beeldhouwen, gebruikt Anja diverse steensoorten zoals Serpentijn en het spirituele Seleniet, evenals experimenten met was die vervolgens worden gegoten in brons, soms verrijkt met hout, steen of glas.

De expositie is te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur bij Zaansgroen in Zaandam. Bezoekers worden uitgenodigd om vrijelijk rond te dwalen en zich te laten betoveren door de kunstwerken van Anja Nieuwenhuize en Irene van der Veur. Het is een unieke kans om de creativiteit van twee uitzonderlijke kunstenaars te ervaren, hun inspiratie te begrijpen en een moment van culturele reflectie te beleven.
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (3)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 18 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website en vraag naar de voorwaarden.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur
Of anders aangegeven

Contact

Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam
Nederland
Tel: 0756313093
E-mail: expo@zaansgroen.nl

zaansgroen.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam




Time: 0.025