KEKhuis

Verwacht

AdrieKoosNelleke recent werk

Tentoonstelling 24-05-2024 t/m 26-05-2024 > Epe
KEKhuis AdrieKoosNelleke recent werk
KEKhuis AdrieKoosNelleke recent werk (2)
Het kunstenaarstrio Koos van der Meer, Nelleke Ponsteen en Adrie van Zalk heeft een jarenlange band met het KEKhuis, een gemeenschappelijk passie voor kunst èn ze zijn al jaren bevriend. Dit alles maakt dat het tijd werd om eens gezamenlijk hun werk te laten zien in een expositie.

Grafisch ontwerper en kunstenaar Koos van der Meer woont in Emst en toont zijn meest recente tekeningen. Eind 2019 kreeg Koos spierreuma en pijn in al zijn ledematen. Tekenen met potlood en papier lukte niet meer. Wat op dat moment wel lukte, was tekenen met behulp van de computer. Met de Wacom-pen tekende hij een figuur, gebaseerd op een beeldje dat echtgenote Arlette Brouwers had gemaakt en dat op zijn bureau staat. Het werd een figuur, dat - net als Koos zelf op dat moment - moeizaam wankelend door het leven ging. De voeten van het figuur waren de 2 nullen van het jaartal 2020; het werd dus balanceren door 2020. Aan het eind van dat jaar was de spierreuma over en ging het tekenen weer een stuk beter. Maar het figuurtje uit 2020 bleef, en uit de samensmelting van dat figuurtje en het kleibeeldje van Arlette ontstond een nieuwe vormentaal dat nu het leitmotif is voor het huidige werk van Koos. Die vormentaal heeft op zichzelf geen symbolische betekenis maar krijgt dat wel doordat Koos via het figuur zijn emoties op papier uit. Daardoor verandert het wezen steeds van vorm.

Nelleke Ponsteen (’t Harde) gaat in haar (teken-)werk meestal uit van het vrouwelijk sterke en kwetsbare lijf. Zowel het lichaam ten voeten uit als ook gezichten en fragmenten van gezichten die hun eigen verhaal vertellen en zich laten zien.

Adrie van Zalk (’t Harde) volgde zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Artez) en heeft zich gespecialiseerd in video en fotografie. Hij maakt in zijn werk gebruik van zijn uitgebreide fotoarchief en componeert hiervan als het ware collageachtige beelden. Vaak gebruikt hij kinderspeelgoed en de innerlijke activiteiten van het brein als uitgangspunt.

De expositie met recent werk van Adrie, Koos en Nelleke wordt op zaterdag 25 mei om 16:00 uur feestelijk geopend door Willem Dicou. Voormalig bestuurslid van de Stichting Kunsthuis KEK en nu woonachtig in Apeldoorn. U bent van harte welkom!

De expositie is te bezoeken in het KEKhuis van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei 2024. Openingsdagen en tijden: vrijdag, zaterdag & zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Locatie: KEKhuis voor kunst en cultuur, Beekstraat 5 in Epe. Informatie: e-mail KEKhuisEpe@icloud.com
KEKhuis Epe
Het KEKhuis gelegen in het Beekpark

Ontstaan in 1984, was het KEKhuis in Epe in het verleden de thuisbasis voor een collectief van lokale (beeldend) kunstenaars: Kollektief Eper Kunstenaars, afgekort tot KEK, waaraan het kunsthuis ook zijn naam ontleent. Aanvankelijk vooral als galerie en nu als plek voor exposities van kunstenaars uit de regio, kleinschalige culturele activiteiten, voorstellingen en van lezingen. Ook staat het KEKhuis ter beschikking als tijdelijk atelier. Er is een intensieve samenwerking met allerlei organisatie binnen en buiten de gemeente Epe. Het KEKhuis is voor kunstenaars èn anderen een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. De missie van het KEKhuis is om professionele kunst laagdrempelig toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen via exposities en andere kunst- en culturele activiteiten. Veel activiteiten hebben een link met maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals natuur en milieu, diversiteit, en cultureel erfgoed. In de zomer wordt beeldende kunst gecombineerd met gratis toegankelijke kleine concerten in het Beekpark.

Openingstijden

Tijdens activiteiten geopend op vrijdag +zaterdag +zondag van 14:00 tot 17:00 uur. En op aanvraag.

Stuur een bericht naar KEKhuis




Time: 0.018