Galerie Lytse Skientme

Expositie is afgelopen

Abstracte schilderijen, glaskunst & poëzie

Tentoonstelling 07-07-2022 t/m 06-08-2022 > Koudum
Galerie Lytse Skientme Abstracte schilderijen, glaskunst & poëzie
schilderijen van Karin Mayer, glaskunst van Jolanda Prinsen & gedichten van Sylvia Hubers
Galerie Lytse Skientme Abstracte schilderijen, glaskunst & poëzie (2)
schilderijen van Karin Mayer, glaskunst van Jolanda Prinsen & gedichten van Sylvia Hubers
Galerie Lytse Skientme Abstracte schilderijen, glaskunst & poëzie (3)
'Schaal met vier hoofden' van Jolanda Prinsen & een gedicht van Sylvia Hubers
Galerie Lytse Skientme Abstracte schilderijen, glaskunst & poëzie (4)
Schilderij 'Side by side' van Karin Mayer
Elke expositie in Galerie Lytse Skientme is speciaal doordat vaak zeer divers werk van drie kunstenaars bij elkaar gebracht wordt. Op de derde expositie van 2022, die 7 juli begint, komen abstracte schilderijen van de Duitse kunstenares Karin Mayer. Daartussen staat glaskunst van de Haarlemse Jolanda Prinsen, gecombineerd met gedichten van Sylvia Hubers, voormalig stadsdichter van Haarlem en nu woonachtig in Wijhe.

Karin Mayer exposeerde in 2020 in Galerie Lytse Skientme licht geabstraheerde Friese landschappen die ze zo goed kent van de vele vakanties die ze in Friesland (Hindeloopen) doorbracht. De afgelopen twee jaar maakte ze levendige, abstracte schilderijen van vlakken en lijnen in mixed media, soms gecombineerd met collage-elementen. Op een bijzondere manier is de emotie van de schilderes in deze kleurrijke schilderijen te herkennen.

Het project ‘De Tijd’ van Jolanda Prinsen en Sylvia Hubers ontstond in coronatijd. Om het gemis aan contact te compenseren stuurde Jolanda elke twee weken een foto van een nieuw werk naar Sylvia. Die zette daar al associërend een van haar gedichten bij. De combinaties prijkten twee weken lang in de etalage van Jolanda’s Galerie De Tijd in Haarlem. Nieuwe combinaties van glaskunst en poëzie zullen op de nieuwe expositie in Koudum te zien zijn.

Jolanda Prinsen werkt met verschillende materialen en media, maar de laatste tien jaar maakte ze vooral objecten van glas. Haar glaskunst is geheel gemaakt van gerecycled materiaal. Sylvia Hubers verkent het grensgebied tussen proza en poëzie. Ze schrijft gedichten en kort proza. Van haar werk verschenen acht bundels.

De expositie van het nieuwe werk van Karin Mayer en de glaskunst van Jolanda Prinsen met de gedichten van Sylvia Hubers is geheel vrijblijvend te bekijken van 7 juli tot en met 6 augustus in Galerie Lytse Skientme. De galerie (Hoofdstraat 26 in Koudum) is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12 tot 17 uur.
Galerie Lytse Skientme Koudum
Galerie Lytse Skientme
(schilderij Ad Kling, 2021)
Galerie Lytse Skientme Koudum (2)
Galerie Lytse Skientme Koudum (3)
EXPOSITIE 2024
Galerie Lytse Skientme Koudum (4)
EXPOSITIE 2024

Galerie voor moderne kunst

Openingstijden

Donderdag, vrijdag en zaterdag 12.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Lytse Skientme
Time: 0.02