Achtergrond


Albert Nanning groeide op in Groningen en kwam tijdens zijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde in aanraking met fotografie en film. Hij volgde een cursus zwart-witfotografie en werkte een aantal jaren als filmprogrammeur bij een studentenbioscoop. Inmiddels woont en werkt hij in Amsterdam waar hij de straten afspeurt op zoek naar beelden. Ook schrijft en publiceert hij graag, hij heeft twee boeken in eigen beheer uitgebracht.

Nanning is autodidact.

Laatste cursus die hij volgde was Signature van de Fotoacademie.

Ontwikkeling & Stijl

Vanaf 2004 richtte hij zich volledig op de digitale fotografie. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke nadruk op kadreren, lijnenspel en fotograferen vanuit extreme hoeken. Dit resulteerde in zijn spiegelcollages (Symmetry) die zowel opvallend als intrigerend zijn, vaak met zeer krachtige kleuren. Verder is hij gefascineerd door bomen, wind en objecten die in de loop van de tijd veranderen.
Tegenwoordig richt Albert zich meer op het maken van series. Ook begon hij mensen in de straten van Amsterdam te portretteren.

Credo

Je hoeft niet ver te gaan om schoonheid te ontdekken, het is dichterbij dan je denkt.
En een van mijn favoriete schrijvers, Martin Bril, schreef ooit: "Ten eerste heeft een kunstenaar de plicht om naar schoonheid te zoeken en ten tweede om niet in de put van de ernst te vallen."
Albert Nanning Curriculum Vitae
Albert Nanning Curriculum Vitae (2)