Mixed media artist die werkt met acryl verf op canvas, papier en paneel alsook met coldwax. Intuïtieve schilder, doorgaans abstract met soms figuratieve elementen. Schilderen is voor haar een passie en een prachtig medium om anderen te laten delen in de schoonheid die ze ziet in grote en kleine dingen en gebeurtenissen die haar raken. Inspiratiebronnen zijn voor haar mens, natuur, indrukken tijdens reizen, fotobeelden uit tijdschriften en materialen die zij vindt.

In 2003 pakte zij het tekenen/schilderen weer op bij o.m. Mineke Woolschot en Lieke Jongeneelen (abstract schilderen). Workshops bij Ageeth Leemkuil (materieschilderen en encaustiek), Sylvia van Opstall (portretschilderen) Guusje Kaayck (model tekenen) en Joan Tesser (modelboetseren).
In 2011 werd zij winnaar van het Talens Palet, Regio Rivierenland en mocht exposeren in het CODA Museum te Apeldoorn. Vaste exposant van Galerie ‘Kunst bij Karel’, Langendijk 88 te Gorinchem.
Solo expositie in het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem in 2021, exposities Galerie Mariartho te Velzerbroek in 2022 en 'Kunstkabinet Tiel' tot op heden,

Lid van de van de Kunstverein Rhein-Sieg-Kreis “Pumpwerk” te Siegburg, Deutschland alwaar zij regelmatig exposeerde tot Corona uitbrak.
Lid van de NABK.

Haar schilderijen bevinden zich in particuliere collecties Frankrijk, Nederland en Duitsland

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Jeannette van der Schaaf Hofman


Jeannette van der Schaaf Hofman Curriculum Vitae
Jeannette van der Schaaf-Hofman