Reinder Ourensma Curriculum Vitae
Indrukwekkende momenten in de natuur – soms van euforie, dan weer ontroering of mystiek – probeer ik in mijn landschappen terug te halen.

Liefde voor figuratief werk ontwikkelde Reinder in Groningen op Academie Minerva (1968 – 1972). Een plek waar hij op jonge leeftijd werd geïnspireerd en gemotiveerd door het daar geworteld Noordelijk Realisme in een tijd dat abstractie mainstream was. Vanaf 1972 was hij leraar tekenen & handvaardigheid en bleef zich in zijn vrije tijd door ontwikkelen als kunstenaar. Sinds 2014 is hij fulltime beeldend kunstenaar met als thematiek: verrassende, ongerepte, ruige en verstilde landschappen. Hij is vaak van 't pad in Ierland, soms op Ameland.

In 2009 won Reinder de 1e prijs Schilderen in Florence, Italië. Interesse voor zijn werk is er niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo is zijn werk in Dublin sinds 2012 te zien in Sol Art Gallery en nam hij tevens in de Ierse hoofdstad met succes deel aan enkele recente edities van de Royal Hibernian Academy – Annual Exhibition.
Reinder Ourensma Curriculum Vitae
Ring of Beara - 40x65cm - acryl
Reinder Ourensma Curriculum Vitae (2)
Clare Island
acrylic