Uilke (Uko) Post (Meppel, 1954) is een Nederlands/Belgische kunstschilder die gerekend kan worden tot de noordelijk realisten.

Levensloop:

Uko Post volgde vanaf 1972 tot 1978 zijn master opleiding voor het vrije kunstenaarschap, schilderkunst en grafiek, aan de Academie Minerva in Groningen. Docenten waren Henk Hester, Piet Pijn, Geert Meyer, Diederik Kraaijpoel, Wout Muller en Ger Siks. In 1993 heeft hij Nederland verlaten om zich te vestigen in het Eifel-gebied bij Sankt Vith, op de grens van Duitsland en België.

Werk:

Uko Post maakt vooral olieverfschilderijen in realistische stijl, melancholisch van sfeer, verwant aan het magisch realisme. Zijn thema's zijn vanitas, leegte, vergankelijkheid, thema's waarmee alle mensen te maken hebben en waarmee ze zich, volgens de schilder, moeilijk kunnen verzoenen. Post heeft geregeld tentoonstellingen in Nederland, België en Duitsland.

Werken van Post zijn opgenomen in collecties van de v.z.w. All Art is Quite Useless te Antwerpen ( België ), DSM Sittard (Ned.), Nutsbedrijf Zuid-Limburg (Ned.), heden ten dage Essent en particuliere collecties in de Verenigde Staten, Nederland, België en Duitsland (o.a. collectie Dogan, Schönecken).

Uko Post onderhoudt ook al sinds jaar en dag een samenwerkingsrelatie met de Groninger dichter Arjen ( A.H.) Boswijk, hieruit ontstaan regelmatig combinaties van gedichten met schilderijen. ( https://uko-post-en-arjen-boswijk.jouwweb.be/info-uko-post-en-of-arjen-boswijk )

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van uko post


uko post Curriculum Vitae
uko post Curriculum Vitae (2)
Jonge vrouw in landschap met maneschijn
uko post Curriculum Vitae (3)
IJsberg in het donker
uko post Curriculum Vitae (4)
Hija de la luna by Luzabril ( singer songwriter )