Jaarkeuze

Open weekend

04-11-2017 t/m 05-11-2017

Tijdens de tweede landelijke atelierweekend doe ik mee:
Kenmerkend in het werk van Hannah van Schelven is de diversiteit zowel in materiaal als in thema. Terugkerende thema’s zijn vrijheid, vreugde, plezier, verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid.
Deze thema’s kunnen tot uitdrukking komen in baby’s en vrouwen, vogels en gebouwen. Zij maakt schilderijen, maar werkt ook in keramiek. Zowel objecten als kommen en schalen.
Volgens Hannah is kunst een experiment, een avontuur, een zoektocht, waarvan de uitkomst nog niet vast ligt en waarbinnen alles mogelijk is.
Naast het maken van haar eigenwerk, begeleidt Hannah ook volwassenen en kinderen in hun creatieve proces, zowel in individuele lessen als workshops.

Kunstmarkt tijdens wijnfeest

10-09-2017 t/m 10-09-2017

10 september is het jaarlijkse wijnfeest in de Reestlandhoeve te Balkbrug. Er is daar een kunstmarkt en ik sta daar met een kraam met schilderijen en keramiek.

5 x 5 small art Zoetermeer

01-07-2017 t/m 28-08-2017

In juli en augustus is de expositie 5×5 SMALL ART te zien in het TERRATORIUM in Zoetermeer. De expositie draait om het presenteren van kleine kunst. Maar liefst 195 kunstenaars uit heel Nederland exposeren ieder maximaal 5 werken van 5×5 cm. Naast de afmeting zijn er geen andere voorwaarden. De kunstenaars bepalen zelf hoe ze het werk uitvoeren!

Het resultaat zal een gevarieerde mix opleveren aan thema’s en materialen. Denk aan kleine portretten, natuurscenes, mini-stillevens, dieren, surrealistisch- en abstract werk. Het kan twee- of driedimensionaal zijn, kleurrijk of juist ingetogen en zal met of zonder lijst worden geëxposeerd. Alles is mogelijk.

Laat je verrassen
De werken zijn een cadeautje om te bekijken maar wellicht ook om te geven. Al het werk wordt namelijk aangeboden tegen betaalbare prijzen. Kom dus ook naar het TERRATORIUM en laat je verrassen! Het concept 5×5 SMALL ART werd bedacht en eerder uitgevoerd door PICTURA in Groningen. De Zoetermeerse kunstenaar Ellen Vermeulen bracht het concept onder de aandacht van Terra Art Projects, die het adopteerde in overleg met het kunstgenootschap. TERRA werd blij verrast door het enthousiasme van de vele kunstenaars om deel te nemen!

De expositie 5X5 SMALL ART is van 1 juli t/m 27 augustus gratis te bezoeken op woensdag t/m zondag van 13-17 uur. adres: Dorpsstraat 12, 2712 AK, Zoetermeer. Toegang gratis.

Kunst om dalfsen

06-05-2017 t/m 07-05-2017

Vrijheid, vreugde, verantwoordelijkheid, plezier en kwetsbaarheid krijgen vorm in schilderijen en objecten, zowel abstract als met herkenbare symbolen. In de loop der jaren kwamen vrouwen, vogels, baby’s, huizen en fietsen voorbij. Hannah geeft ook les. Als gastexposant is aanwezig: Charlotte Jansen met gebruiksgoed van slib versierd aardewerk.

Hannah van Schelven Kunst om dalfsen
Hannah van Schelven Kunst om dalfsen

Vorstbestendige vogel, die zorgzaamheid uitdrukt