Omschrijving van het werk

Afgestudeerd in 1988 aan de Koninklijke Academie voor beeldende Kunsten te Den Haag in de richting tekenen en schilderen.

Sindsdien ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar en heb deelgenomen aan exposities in binnen en buitenland.
Het tekenen,schilderen en klein 3- dimensionaal werk maken gebruik ik als medium om mij uit te drukken, bijna als een tweede natuur.Gebeurtenissen die mij raken of hebben geraakt zet ik in een persoonlijk beeld om.
Er treedt een vervreemding van de werkelijkheid op in het werk , zoals de gemanipuleerde ruimte van de inter-actieve video.
Het proces om iets te maken wordt steeds belangrijker waardoor ik op nieuwe ideeën kom, zoals in materiaalgebruik en de beeldvorming.
Ook het menselijke "falen "van de naar perfectie strevende mens die zich laat behandelen en bewerken vindt ik intrigerend.Er wordt ons een wereld voorgehouden met vele gephotoshopte en gemanipuleerde beelden waardoor mensen deze als de werkelijkheid kunnen ervaren.Het schemergebied tussen de kunstmatige wereld en de werkelijkheid creeërt voor mij materiaal om werk te maken.In dat werk komt ook de mens voor en andere levende organismen die een mysterieus bestaan leiden.Er zijn composities waarbij ik inzoom op weefsels en cellen.
De gentechnologie die manipuleert en en muteert zorgt voor inspiratie naar het verwerken van nieuwe beelden over mens en dier.
Ook heeft de ruwe schoonheid van een verlaten ruimte met de sporen van menselijke aanwezigheid inspiratie opgeleverd voor een aantal werken.

Meestal maak ik twee dimensionaal werk zoals schilderijen en tekeningen en soms klein driedimensionaal werk ( installaties).
De materialen die worden gebruikt zijn : olieverf op doek, potlood, print en inkt op papier en voor klein installatiewerk textiel, plastic en gevonden materiaal.