Even voorstellen

Als kind was ik in kerken al geboeid door de ‘glazen stripverhalen’ die glas-in-loodramen voor mij waren. Het had iets magisch hoe je met dat harde en breekbare materiaal complete schilderijen kunt maken. Ook hoe de ruimte ineens vol warmte en kleur werd als de zon door de ramen scheen.
Nu ‘tover’ ik zelf met glas en hoop ook jou enthousiast te maken zodat ik je mee kan nemen in mijn fascinatie voor glas. Misschien wil je zelf zo'n sfeermaker voor je huis, of voor je instelling of bedrijf. Of misschien ben je op zoek naar een bijzonder cadeau. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!

Als professioneel beeldend kunstenaar run ik sinds 2014 mijn eigen glasatelier aan de Arkansasdreef in de wijk Nieuw Overvecht in Utrecht. Vakmanschap, kwaliteit en plezier in het werk staan bij mij voorop. Naast glas in lood, glasappliqué en brandschilderen werk ik ook met andere technieken, zoals glasfusen, powderprinting (zeefdruk), glascasting en glas in beton. Wil je meer weten over deze technieken? Bezoek dan mijn website!

Behalve het plezier en de uitdaging die ik vind in het werken met glas wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het behouden en doorgeven van oude glastechnieken. Bijvoorbeeld bij het restauratiewerk van oude ramen. Door mijn afstudeerscriptie ‘Glas in beton in Nederland’ (2017, eindexamen Master-Glass in Tilburg) heb ik ook veel waardering voor de monumentale (glas)kunst van de wederopbouw gekregen. Ik zou graag pleitbezorger willen zijn voor het behoud van deze vaak verwaarloosde kunst uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw!
Misschien deel je mijn enthousiasme of ben je nieuwsgierig geworden? Op mijn website vind je een link naar de volledige scriptie en ook een restauratieverslag.

Wil je zelf aan de slag met glas? Het maakt niet uit of je al eens met glas gewerkt hebt of nog nooit, er is voor iedereen iets leuks te doen met dit materiaal. Je werkt in kleine groepen zodat er veel aandacht is voor de cursisten. Je kunt kennismaken met verschillende technieken, van een eenmalige (sieraden)workshop tot een uitgebreide cursus. Op mijn website vind je meer informatie. Naast de geplande workshops kun je met vriend(inn)en, collega’s of familie ook apart een workshop of cursus boeken wanneer het jou uitkomt!

Ik ontmoet je graag!
Liesbeth