Oeuvre-omschrijving Lizan van Dijk

Lizan zegt over haar werk

Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld. Dit zichtbaar maken van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het werk van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag in het resultaat.       

Lizan van Dijk komt uit een schildersfamilie. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze werkt vanuit haar atelier in Haarlem en exposeert op veel plaatsen in Nederland en Frankrijk. Met het geven van schilderlessen en workshops is ze gestopt.

Picasso: 'Een schilderij is niet van te voren uitgedacht. Terwijl het gemaakt wordt verandert het, zoals iemands gedachten veranderen. En wanneer het klaar is gaat het door met veranderen, al naar de wisseling van geest van iemand die het bekijkt. Een schilderij leeft zoals een levend wezen. Dat is heel natuurlijk omdat het schilderij slechts leeft door de mens die ernaar kijkt.'

Het werk van Lizan van Dijk is opgenomen in diverse collecties van bedrijven, kunstverzamelaars en particulieren in binnen- en buitenland.

Lizan van Dijk was jarenlang Artistiek Ontwerper en hoofdredacteur bij Pandora, tijdschrift voor kunst en literatuur. Ze maakte tevens bijzondere foto's voor Pandora van kunstenaars in hun atelier.

Interview RTV-NH over de serie 'TERMINUS'  www.rtvnh.nl/gemist/tv/499/223806/-

Interview in HAARLEMse stadsglossy september-oktober 2016

Cover en publicatie in HAARLEMse stadsglossy  mei 2018 (zie bij publicaties)

Heeft u vragen?  Stuur een mail naar:

lizan.v.dijk@hotmail.com

www.lizanvandijk.nl