Marjan Nagtegaal schilderijen

Marjan Nagtegaal is geboren in Gouda en na de middelbare school heeft zij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag gevolgd. Na deze opleiding werkt zij met veel succes als beeldend kunstenaar. Zij had veel tentoonstellingen in binnen en buitenland.
Daarnaast heeft zij altijd gewerkt als docente bij het Kunstenhuis De Bilt/Zeist en ook een aantal jaren als docente bij Theater de Kom in Nieuwegein, beiden centra voor kunstzinnige vorming. Het is ook mogelijk om een korte cursus te volgen in haar atelier of met uw schildersgroep een workshop te volgen , mail nagtegaal.marjan@gmail.com
Bij het Kunstenhuis geeft Marjan cursussen model tekenen en schilderen, de cursus gemengde techniek en de academie cursus. De academie cursus is voor mensen die professioneel bezig zijn maar via impulsen uit de hedendaagse beeldende kunst extra dimensie aan hun werk willen geven.
Na een begin met olieverf en thema`s als tafels, stoelen en grassen, waar zij horizontalen en verticalen onderzocht, ging zij over op aquarel met gemengde techniek waar zij haar handschrift kon ontwikkelen.Het handschrift vindt zij het belangrijkste in haar kunst, het zorgt voor een rusteloos lijnenspel, dat voor dynamiek in het schilderij of tekening zorgt. Na aquarel met gemengde techniek gebruikt zij nu voor haar grote schilderijen vooral acryl en gemengde techniek. (ook monotype en collage). Na een verblijf in de woestijn zijn de landschappen terug in haar werk. De schetsen van de reizen werkte zij uit in haar atelier.
In de landschappen werkt zij met structuren en monotype.