OVER MIJN WERK


Al jaren ben ik gefascineerd door het landschap, speciaal landschappen van boven af gezien. Zoals lappendekens van landerijen en weilanden, structuren in akkers, de loop van meanderende rivieren. Deze elementen of fragmenten hiervan, verwerk ik in mijn keramische werk, zowel twee- als driedimensionaal. Soms herkenbaar maar ook geabstraheerd.

Mijn werk bestaat uit unieke stukken, veelal in porselein, handgemaakt in eigen atelier.

Schalen, maar vooral dozen, zijn veelvoorkomende vormen. Hierbij maak ik gebruik van dunne platen porselein, soms wit, soms ingekleurd. De huid is afwisselend glanzend en mat. Het gevouwen karakter speelt bij deze vormen een belangrijke rol. Tevens maak ik gebruik van het vervormen van porselein tijdens het stoken op hoge temperaturen.

Het tweedimensionale werk bestaat uit plaquettes. Dunne platen porselein, waarop, door middel van afdrukken, een subtiel reliëf is ontstaan. Het oppervlak krijgt een gelaagde behandeling, gedeeltes zijn hoogglanzend geglazuurd, andere delen zijn mat.

De tentoonstelling Ceramic Boxes vormde de aanleiding voor de sieradenlijn ‘Little Boxes’ van porselein en rubber. Diverse uitslagen van kubussen vormen hierbij het uitgangspunt. Deze zijn verwerkt tot ‘kralen’ in de vorm van ruimtelijke doosjes. Het vouwen van het porselein is ook hierbij kenmerkend.

Naast het vrije werk maak ik ook werk in opdracht, zoals urnen en relatiegeschenken.