Een passie voor textielkunst

Alle leden van het Zeeuws Textiel Collectief werken vanuit een innerlijke noodzaak en passie voor textielkunst in uiteenlopende technieken.
Door regelmatig samen te komen voor besprekingen lukt het om de diverse stijlen en interesses samen te brengen in collecties met een overkoepelend thema. De totstandkoming van een thema is een proces, de groep volgt workshops en experimenteert met als eindresultaat een expositie die verrast qua concept en herkenbaar is qua techniek.
Voor de expositie in de Crypte van de Abdij in Middelburg is een serie doosjes gemaakt die wat betreft sfeer goed passen bij de intieme, donkere ruimte.
Voor GalerieGerritse is een serie kastjes ontwikkeld. Het formaat van de kastjes nodigt uit om dichtbij te komen en het werk te bekijken. De inhoud varieert qua stijl, soms poëtisch en kwetsbaar, soms uitbundig of abstract. Door de vormgeving van de kastjes oogt de serie als één geheel.
Het grotere werk van de groep wordt altijd gekozen zodat er geen grote knelpunten ontstaan, het ene werk ondersteunt het andere maar er is ook ruimte voor bevreemding en verwondering.
De technieken die de leden van het collectief gebruiken zijn o.a. borduren, vilten, weven, assemblage, kartonnage, naaien.