98 (135)

Portretschilderen in een WG Galerie voor Hedendaagse Portretkunst en Realisme

Wilma Geerts | (Dordrecht)

Intro:
Portretschilderen is één van de moeilijkste onderwerpen in de schilderkunst. Je hebt verschillende opbouwende disciplines nodig, ter voorbereiding van het schilderen van een portret. Door middel van tekenen, vlakverdeling, anatomie, waardenstudie en het leren van goed kijken, schilder wat je ziet en niet wat je weet, gaan we ons wagen aan het schilderen van een portret.

Waar:. Op de een unieke locatie in mijn WG Galerie in historische binnenstad in Dordrecht.

Wie ben ik?

Vanaf mijn 18de t/m 28ste heb ik in Engeland gewoond en aldaar de kunstacademie in de Fine arts gevolgd. Alhoewel ik door allerlei kunstdisiplines ben gegaan, is de fascinatie voor de mens altijd gebleven en ben ik gaan specialiseren in de Portretkunst. In 1997 heb ik een fantastisch project gedaan, nl “Edelvrouwen”, waarbij Jasperina de Jong, Jenny Arean, Adelheid Roosen, Lennette van Dongen en Liesbeth List allemaal hebben geposeerd voor mij. Na 1 jaar deze diva’s geschilderd te hebben, zijn deze levensgrote portretten geexposeerd tijdens “100 jaar Vrouw en Arbeid”in de RAI en in Carré. De laatste jaren heb ik mij verder ontwikkelt in de portretkunst. Ik heb les gehad van portretgoeroe's o.a. van Sean Cheetham en David Jon Kassan. Deze technieken samen met invloeden van de Angel Academy en David Gray zal ik toepassen in mijn lessen.

Kosten en duur:

Vanaf februari zal ik lesgeven in olie in sessies van 12 lessen, ieders 3 uur voor 360 euro excl materialen. De lessen kunnen gegeven worden overdag en sávonds afhankelijk van aanmeldingen.

www.wg-gallery.com

09-01-2020 t/m 09-07-2020

Dordrecht
Dordrecht (2)

Stuur een bericht naar "Wilma Geerts"