Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen

Tentoonstelling 21-06-2021 t/m 02-10-2021 > Oud Zuilen
Jacolien de Jong Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen
Jacolien de Jong Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen (2)
Poëtisch Herbarium
Een samenwerking in woord en beeld tussen Jacolien de Jong Kunstenaar en Suzanne van Leendert
Vanaf 21 juni zijn kunstenaar Jacolien de Jong en schrijver/dichter Suzanne van Leendert als artist in residence te gast in het paviljoen in de tuin van Slot Zuylen Ze laten zich inspireren door deze bijzondere plek en hun liefde voor de natuur.
In de poëzie van Suzanne van Leendert krijgt de natuur een stem. Hoe wij omgaan met de natuur en onze omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Zij is ervan overtuigd dat als we meer in verbinding staan met de natuur, we meer in verbinding staan met onszelf en met elkaar. Naast schrijver en dichter is Suzanne van Leendert ook documentairemaker. Ze maakte bijvoorbeeld de recente documentaire ‘VAART – een ode aan de stadsnatuur’, waarin ze zocht naar verbinding met de natuur in de stad.
In de kunstwerken van Jacolien de Jong krijgt de natuur een gezicht. Zij verzamelt bladeren en bloemen en is gefascineerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. Naast een passie voor planten is zij gefascineerd door het menselijk brein ofwel de menselijke natuur: wat ons beweegt en ons bezielt. In haar beeldend werk, waarin ze plantaardig materiaal op papier verwerkt, komen beide fascinaties samen.
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong, We are nature, mensfiguur ''mijn nieuwe vriend'' opgebouwd uit plantaardig materiaal uit mijn herbarium. Atelier Mgr van de weteringstraat 13 A Utrecht , Atelierroute Utrecht 2020.
Jacolien de Jong Utrecht (3)

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong