Nicole Spit

Expositie is afgelopen

Expositie 'Verteerbaar' met bioart bij Artphy

Tentoonstelling 05-08-2023 t/m 05-10-2023 > Onstwedde
Nicole Spit Expositie 'Verteerbaar' met bioart bij Artphy
Inspiratie collage door Nicole Spit over de stikstof-fixerende wortelknolletjes van de veldboon. Hoe zou een toekomstige veldboon, wellicht geholpen door de mens er uit kunnen zien? Welke invloed heeft deze nieuwe toekomst veldboon op ons?
Nicole Spit Expositie 'Verteerbaar' met bioart bij Artphy (2)
De speciale groepstentoonstelling 'Verteerbaar/Digestible' opent 5 augustus 2023. Met onder andere speculatieve kunst van Nicole Spit. Eiwittransitie, stikstoffixatie, veldbonenbloed, het komt terug in de vervreemdende kunstwerken.
Nicole Spit is een van de kunstenaars die is uitgenodigd door Artphy om mee te doen aan de expositie 'Verteerbaar', over het gebruik van veldbonen en toepassing in de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardige eiwitten in ons voedsel. Ze verdiept zich onder andere in de stikstoffixerende mogelijkheden van de veldboon. Een van de bijzondere eigenschappen van de veldboon is dat ze , geholpen door de symbiotische relatie met rhizo bacterieën, stikstof kunnen fixeren in knolletjes gevormd bij hun wortels. Als speculatief designer verbeeldt ze haar visie op de toekomst van de veldboon.

Kunstenaar en speculatief ontwerper Nicole Spit geeft in 6 kunstwerken haar visie op de veldboon van de toekomst. Te zien zijn, onder andere haar kunstwerken, vervreemdende en spannende objecten, waarbij stikstofknolletjes, 'veldboonbloed' en toekomstige agricultuur aan bod komen.

De opening van de zomertentoonstelling 'Verteerbaar' van kunstruimte Artphy op zaterdag 5 augustus.
Deze bijzondere groepstentoonstelling, gewijd aan de eiwittransitie, presenteert nieuwe werken van internationale kunstenaars:
Anna Dumitriu, Ana Kun/Dan Perjovschi, Marc Bijl,
Mitzi Schreuder, Dasha Tsapenko, Nicole Spit, Maro Pebo, Danielle van Vree, Špela Petri? en Domenique Himmelsbach de Vries.

De expositie belooft een unieke ervaring te worden, waarin kunst in relatie met de eiwittransitie centraal staat. Je bent van harte welkom vanaf 15.00 uur om de tentoonstelling te bewonderen.

Om 15.30 uur zal de officiële opening plaatsvinden door Tjeerd Jongsma,
directeur van Institute for Sustainable Process Technology en Fascinating.

Tien kunstenaars uit Europa en Zuid-Amerika, meerdere wetenschappers, performances, lezingen en een concert…

Onder de paraplu ‘Verteerbaar’, de naam van deze expositie ontplooit Artphy deze zomer vele activiteiten.

Waar: Kempkebosweg 4 , 9591VG Onstwedde
Wanneer : za 5 augustus vanaf 15:00uur

Daarna is de tentoonstelling bij Artphy vrij te bezoeken op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 tot 17:00. Of op afspraak. De expo loopt tot en met oktober 2023.

Artphy (Art and Philosophy) is een kunstruimte omgeven door natuur en akkers in Groningen. Een plek waar ontmoeten, verwonderen en exposeren van hedendaagse kunst centraal staan. Een multifunctionele ruimte van 1000 m2 met 7 ha landschapstuin, bos en weidegronden. :

'Nog niet zo lang geleden wisten we van ‘dreuge- of knipselbonen’. Tegenwoordig komen plantaardige eiwitten wereldwijd meer en meer in de schijnwerpers te staan. Zo ook in de provincie Groningen. Vele deskundigen buigen zich over de ‘eiwittransitie’. Eiwit uit aardappelen, veldbonen en lupines. We gaan een groepstentoonstelling maken met internationale bio-kunstenaars, die met steun van wetenschappers van enkele universiteiten de uitdaging aangaan.

Waar:
Kempkebosweg 4,
9591 VG Onstwedde
Tel: 0653236241

Openingstijden:
Tijdens exposities is Artphy open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 tot 17:00. Of op afspraak. 5 aug- 5 oktober
Nicole Spit Castricum
NeoBio. BioArt Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties - Nicole Spit.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'. Een minicursus mantelzorg aan de hand van kunstobjecten. DesignStudio Dáárheen - Nicole Spit

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.)

Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies.
Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Ze heeft als gastdocent meerdere gastlessen gegeven op het gebied van toekomstontwerp en productforecasting, speculatief design, bij diverse instituten en hogescholen.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar Nicole Spit